dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2017Bekiek hele maand 
 
25 febrewary om 12:42
 
Burgemeester Apotheker overhandigt stadssleutels aan Prins Hendrik II

Sneek. Burgemeester Apotheker van SWF heeft vanmorgen de stadsleutels van Sneek officieel overhandigd aan Prins Hendrik II. Dat gebeurde op een overvol Waltaplein in de Markstraat. De burgemeester noemde het carnaval in zijn stad een heerlijk relativerend feest. En er is niks mis mee dat er tijdens toespraken eens een speldenprik richting lokaal bestuur wordt uitgedeeld, betoogde Apotheker. Ook zag hij nu al uit naar de nieuwjaarsreceptie van de provincie Friesland wanneer de Commissaris van de Koning, Arno Brok ‘zijn Oeletoeters’ weer in de armen zal sluiten.

Nadat de Prins de stadssleutels dankbaar in ontvangst had genomen richtte hij zich meteen tot de eerste burgemeester van SWF.

“Ik kijk U maar recht in de ogen, bij mijn voorgangers moest U altijd over Uw schouder de prinsen aanspreken. Dat is geen gezonde houding volgens de ARBO en U moet nog even mee!”

Nadat Apotheker de Hoogheid meende te moeten interrumperen, kreeg hij meteen lik op stuk van de Prins. “Ik was nog niet uitgesproken, de volgende keer neem ik een maaimachine voor U mee, zodat U het gras voor mijn voeten kunt wegmaaien…” Echter niet alleen een reprimande voor de burgemeester, hij kreeg uit handen van de Prins ook een origineel straatnaambord: De Prins Hendrik II kade van Drabbelterp!

Uiteraard ging Prins Hendrik de Tweede ook in op de actualiteit van de Sneker fontein. “Het aantal van elf is niets mis mee. Dat kunnen we mooi zo houden. Echter over de naam en plaats ben ik minder te spreken. Ik zag de fontein van Sneek liever in de Franekervaart, vlak bij mijn residentie. En wat de naam betreft? Ophouden met te spreken over de Fontein als de man met de hoorn des overvloed. Die hoorn is geen hoorn, maar een toeter, die Berenburg van de Weduwe Joustra zal spuiten. En die man heet gewoon van Oele!!”

De suggestie werd met een daverend Alaaf ontvangen!

Vanmiddag is vanaf twee uur de traditionele carnavalsoptocht in het centrum van Sneek.