dagboek > overzicht
Dagboek maart 2017Bekiek hele maand 
 
23 maart om 19:36
 
Fanavend naar Frank Boeijen!

Twee jaar leden was hij ok in Theater Sneek. Op 20 maart 2015 trad de maestro op. Fanavend is hij hier wear: Frank Boeijen!

Dit las ik al over syn jongste teatertoer:

"Frank Boeijen, de Nijmeegse zanger en liedjesschrijver, mag zichzelf rekenen tot mede-grondlegger van de Nederlandstalige liedgeschiedenis.
Dit theaterseizoen maakt Frank Boeijen het theater wederom tot zijn thuis voor een avondvullende muzikale reis. Een reis van 35 jaar in woorden en muziek. De bezoeker kan zich verwarmen aan een avond met bekende hits en nieuw materiaal in verrassende uitvoeringen.

Frank Boeijen begon in de jaren zeventig. Landelijk bekend werd hij met de Frank Boeijen Groep, waarmee hij in de jaren ’80 hits scoorde, waaronder Zwart wit, Kronenburg Park, De verzoening en Zeg me dat het niet zo is.
Sinds begin jaren negentig werkt Frank Boeijen samen met verschillende muzikanten. Iedere theatertournee verrast hij zijn publiek weer met een muzikale greep uit zijn rijke oeuvre.

Resęnsy

En der waren ok al wear resęnsy's, dizze o.a.:

De warme gloed van Frank Boeijen

Frank Boeijen schildert met woorden. Hij is een colorist, een man ook van het clair-obscur. In zijn teksten schijnen de woorden. Er zit veel licht in zijn muziek. En zelfs wanneer het verdwijnt in Nijmegen Bij Zonsondergang of als hij bevrijd wil worden van het duister in zijn hoofd zoals in De Verzoening, dan nog ademen zijn teksten een warme gloed.

Een zanger met een hoge gevoelstemperatuur. Frank Boeijen schrijft abstract. Hij giet zijn teksten bewust, zoals hij stelt in het voorwoord van zijn nieuwe verzamelaar Het Mooiste & Het Beste 2, in vage contouren. De waarheid, de diepere betekenis is de muziek zelf.

Recensie: Ludo Diels, muziekgebouw Eindhoven.

Fanavend

Fanavend bin ik der wear bij, ik laat mij mar ferrasse al hoop ik op soad herkenning!