dagboek > overzicht
Dagboek júny 2017Bekiek hele maand 
 
5 júny om 08:09
 
Commissaris Arno Brok schiet 11-stedenfietsers weg uit Bolsward

Onder ideale weersomstandigheden heeft de CvdK Arno Brok vanmorgen om vijf uur het startschot gegeven van de Fietselfstedentocht. Samen met wethouder Durk Stoker en gedeputeerde Sander de Rouwe stond Brok op het bordes van het monumentale stadhuis om de eerste groep van 15.000 fietsers uitgeleide te doen.

Voorzitter Stephan Rekker, omringd door een grote groep vrijwilligers gaf aan zeer trots te zijn op het evenement. Afgelopen vrijdag mocht de aimabele preses nog een eerste exemplaar van het boek over de oprichter van de Fietselfstedentocht, dokter H. Beekhuis, in ontvangst nemen.

De populaire fietstocht wordt al sinds 1912 georganiseerd, maar nog altijd is de belangstelling overweldigend. De deelnemers komen ook dit jaar weer van heide en ver. “Dat is ook de reden dat wij de fietsers even in verschillende talen welkom heten, en dat het ok wel wat”, aldus Reeker. “Dit jaar zijn er ook weer een groot aantal jubilarissen die de tocht voor de vijftigste keer fietsen. Daar besteden we dan even extra aandacht aan”, vertelde een ontspannen Reeker.

CvdK Arno Brok, prees zich gelukkig weer terug te zijn ‘yn dizze unike provinsje’. “Ik haw it gefoel dat ik hjir noait fuort west haw!” Vooraf aan het startschot maakte Brok met verschillende fietsers een bemoedigend praatje.