dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2006Bekiek hele maand 
 
6 jannewary om 16:50
  Dit skrieft D'Ancona in ut Dagblad van het Noorden over Maaike har optreden fan gisteravend:

Schuurmans staat met Bacharach op eigen benen

anp | Gepubliceerd op 05 januari 2006, 22:20
Laatst bijgewerkt op 06 januari 2006, 04:00
DRACHTEN - Maaike Schuurmans speelde in vele musicals in Nederland en het buitenland. Nooit eerder stond ze op eigen benen. Met liedjes van de Amerikaan Burt Bacharach beleefde de Amsterdamse donderdagavond in de Drachten de premičre van haar eerste solotour.
De geboren Friezin speelde tot nu toe rollen in onder andere de musicals Mata Hari, Joe de Musical en Jesus Christ Superstar. In Duitsland tourde ze anderhalf jaar als hoofdrolspeelster in de musical Cats, waarin ze vanaf februari nog eens vier maanden gaat spelen. ,,Bij musicals kruip je in de rol van iemand, nu ben ik mezelf'', zegt de 38-jarige vrouw over de nieuwe stap in haar carrire.
De solotoer langs theaters in onder meer Amsterdam, Doetinchem en Roosendaal is nog maar de eerste stap. ,,Ik wil verder op deze weg, verder met soloprogramma's. Ik vind het wel moeilijk om alles goed te doen. Ik produceer het zelf, dus het is veel maar daar leer je ook van'', aldus Schuurmans.
Spannend
Ze vond het optreden vooral erg spannend, zo zei de zangeres vlak na haar solodebuut. ,,Ik moet nog wat afkicken, want je moet sommige nummers helemaal inkruipen. De reacties van het publiek waren wel goed volgens mij. De kop is eraf, ik ga nu eerst een glaasje champagne drinken.''.
Naast de tour tot en met volgende maand komt halverwege januari ook een cd uit met de nummers die Schuurmans vertolkt. ,,Ik vind het repertoire van Bacharach heel mooi, het is erg groot. Het loopt van 1957 tot nu, daardoor had ik veel keuze om een spannend repertoire samen te stellen'', zegt Schuurmans over haar keuze voor Bacharach.