dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2006Bekiek hele maand 
 
8 febrewary om 17:05
  Fandaach un opfallende e-mail kregen. Ut is un mail fan Sjaak Langenberg en Vanessa van Dam. Dit duo fraagt mij om met te doën an un bysonder skriefprojekt.

" Aan de oevers van de vaarweg Lemmer-Delfzijl die als een levensader door Groningen en Friesland stroomt schrijven op vrijdag 1 september 2006 100 biografen de Biografie van de vaarweg Lemmer-Delfzijl. Als landschapsschilders van het woord bemannen 100 schrijvers een dag lang 100 observatieposten langs de hele vaarwegroute. De observaties die op 1 september aan het papier worden toevertrouwd, zullen worden gebundeld in de Biografie van de vaarweg Lemmer -Delfzijl die eind 2006 in een oplage van 2000 exemplaren zal verschijnen.[...] Graag zouden wij u uitnodigen om vanuit uw expertise als schrijver of affiniteit met dit onderwerp op vrijdag 1 september 2006 een bijdrage te leveren aan de biografie. Concreet betekent dit dat u een dag doorbrengt op een locatie langs de vaarweg. [...]
De Biografie van de Vaarweg Lemmer-Delfzijl is onderdeel van het kunstproject WOORDENSTROOM dat in opdracht van de provincies Friesland en Groningen is ontwikkeld. Aanleiding voor het project zijn de verbeteringswerken; de vaarweg wordt verbreed en verdiept en de doorvaarhoogte van bruggen wordt vergroot. In totaal worden 13 taalkunstprojecten langs de vaarweg gerealiseerd door koppels, geformeerd uit enerzijds typografen/kunstenaars en anderzijds uit dichters/schrijvers. Het project van Vanessa van Dam en Sjaak Langenberg is een overkoepeld project voor de hele vaarweg. [...]
Schrijvers die reeds hebben toegezegd zijn: Hans Aarsman, Kader Abdolah, Jan Abrahamse, Carla Atma, Maria Barnas, Vincent Bijlo, Joris van Casteren, Hans Elerie, Tijs Goldschmidt, Theodor Holman, Nicolaas Matsier, Tracy Metz, Gerard Rooijakkers, K. Schippers, Steven van Schuppen, Huib Schreurs, Albertina Soepboer, Aafke Steenhuis, Arie Storm, Piet Vollaard en Marjoleine de Vos."

Nou, ik sal nňch even nadenke ňf ik metdoën. Ut is wel un unyk projekt! Doën der naast Albertina Soepboer nňch mear Friese skrievers an dit projekt met? Ik miende mij te herinneren dat ik Tsead Bruinja syn naam ok us teugen komen bin in dit ferbaan. Nou, der salle wel nyt mear skrievers in ut Snekers metdoën. Dus dan sú myn bijdrage ok wear eksklúsyf weze.
Keunstprojekt Woordenstroom...