dagboek > overzicht
Dagboek júny 2006Bekiek hele maand 
 
5 júny om 11:50
  Ut werk fan de beeldend keunstenaar Gerrit Terpstra bewonder ik, en nyt su'n klein bitsje ok. At der één keunstenaar in Fryslaan is, dy't mear andacht ferdiënt, dan is ut Terpstra wel. Oulopen week kreech ik un moai rútbiljet met de ankondiging fan Gerrit syn nijste eksposisy. Hierbij ut persbericht:

GEANDEWEIGEAN

Vrijdag 2 juni 2006 start een bijzonder kunstproject in het kerkje van Ginnum. Gerrit Terpstra, beeldend kunstenaar uit Heeg, heeft het terpkerkje sinds 1993 in gebruik als atelier en expositieruimte. Aan deze periode komt dit jaar een einde. Na een aantal speciale projecten, zoals een middeleeuwse reconstructie van een kerkinterieur welke gewijd was aan het “Sanctum Corpus” 1995 (heilig lichaam) en “Ljochtskyntiid” 1999, is het nu tijd voor “Geandeweigean”. In de maanden juni en juli zal op donderdag en vrijdag gewerkt worden aan de tentoonstelling “Sanctum Corpus Sanctum” en aan “Uit de boeken”, waarbij grote kunstenaarsboeken getoond worden. Tenslotte wordt al het werk in kisten gedaan en begin september per ‘pream’ van Burdaard (geboorteplaats Gerrit Terpstra 1953) naar Heeg (huidige woon-en werkplaats) verscheept. Hiermee wordt op symbolische wijze een periode van komen en gaan afgesloten en is er weer ruimte voor nieuwe projecten. Locatie: Ginnum (tussen Burdaard en Ferwert) Titel:“GEANDEWEIGEAN” Opening: Vrijdag 2 juni 2006 om 16.00 uur. Openingstijden: Juni en juli op donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Uitvaart: Maandag 4 september en dinsdag 5 september 2006.

Tegare met Gerrit hew ik in desember 1994, ut projekt 'deagewoandea' deen. Ut is myn meast intime bundel dy't ik skreven hew. Gerrit het ut geheel prachtech fňrmgeven.