dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2017Bekiek hele maand 
 
17 augustus om 20:05
 
Sandor van der Heide verlaat IJsselmeervogels!

Sneek- Opvallend voetbalnieuws: Sandor van der Heide uit Sneek vertrekt met onmiddelijke ingang bij vv IJsselmeervogels! Hij wordt fulltime assistent-trainer bij De Graafschap. Op de site van IJsselmeervogels laat het bestuur van de Rooien het volgende weten:

“Sandor van der Heide verlaat IJsselmeervogels om per direct fulltime aan de slag te gaan als assistent-trainer bij De Graafschap.
Het afgelopen half jaar heeft Van der Heide de functie van hoofdtrainer van IJsselmeervogels gecombineerd met een deeltijdfunctie als assistent bij De Graafschap. In de afgelopen weken is echter gebleken dat die combinatie hem steeds zwaarder viel, waardoor er een keuze gemaakt moest worden. De mogelijkheid om fulltime in het betaald voetbal aan de slag te gaan heeft hierbij voor Sandor de doorslag gegeven.
Deze onverwachte en plotselinge wending van zaken wordt door IJsselmeervogels zeer betreurd, vooral ook gezien het moment – midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen – waarop deze tot stand komt. Tegelijkertijd erkennen we het unieke karakter van de kans die Sandor geboden wordt en het contract bood ruimte hiervoor.
We kijken terug op een prettige en zeer succesvolle samenwerking met mooie successen in de KNVB Beker en het kampioenschap in de Derde Divisie en wensen Sandor veel succes toe in zijn nieuwe positie.
IJsselmeervogels gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In de tussentijd zullen de honneurs worden waargenomen door Pascal Bosschaart en Jacob Mulder.
Bestuur IJsselmeervogels”

Van der Heide stond op het punt om voor het derde jaar aan de slag te gaan bij IJsselmeervogels.