dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2018Bekiek hele maand 
 
23 febrewary om 20:12
 
Obiit!

Der gaat bij mij eigenlek gyn dach foarbij ňf ik ontdek wear moaie dingen en męnsen doën, dy’t der toe doën. Fanmňrren met fotograag Tom Coehoorn, ok un bysňndere apostel hoar, op besoek weest bij Art-Decor Randolph Algera dy’t druk bezech is met un groate klus: ut restauratňr fan ouwe roubňrden. Welkom in de wondere weareld fan dizze resatauratňr!

De ferhalen dy't Randolph fertelde:Ik ston met de oren te klapperen over wat der allemaal te siën komt om twee pronkjuwelen fan roubňrden te herstellen.

Ik foël mij ryk dat ik hier un repňrtaazje over skriëve mach foar de Friesland Post. Tegare met Tom sal ik der ok wat moais fan make!

Wat un roubňrd is?

“Een rouwbord is een zwartgeverfd meestal ruitvormig houten bord met naam, titel en wapenschild van een prominente overledene met vermelding van de geboorte- en sterfdatum. De rouwborden werden op de gevel van het sterfhuis opgehangen en werden dan naderhand aan de muren van de kerk waar de overledene begraven was bevestigd. De schilder is vaak onbekend gebleven.”( Wikepedia)

Obiit=is gestorven