dagboek > overzicht
Dagboek desember 2006Bekiek hele maand 
 
19 desember om 17:39
  Fandaach het foar de rechtbank fan Liwwarden de útspraak weest fan ut kňrt geding in de saak Hotel Ozinga. ' Wie is de eigenaar? ' dy fraach ston sentraal.
Gyn twifel mooglek, ut is de korporasyholding Friesland út Grou, dat het rechter Willem Hangelbroek bepaald.
Ut beslach dat Vastgoedbedrijf Reen op Hotel Ozinga leid hewwe, is der nou dus ou.
De korporasyholding het plannen om ut bekende hotel fan Moeke Jikke wear in ouwe staat te herstellen. De Friese Poort is fan plan om der un horeka-learbedriëf in te festegen. Over ut beslach fan un tweede infestearder ( ABC-vastgoed ) folgt nňch in tweede kňrt geding. Op Omrop Fryslân Radio geeft interem-directeur Jos Herberigs kommentaar op de útspraak. Herberigs seit o.a. dat syn korporasyholding ' er niet meer zo'n behoefte aan heeft om met vastgoedhandelaren over de bestemming van het pand te spreken'. Folgens Herberigs is de gemeente Sneek ut dęr helemaal met iens. Hij denkt dat de beslachnimming fan ABC Vastgoed ok gau opheven wurdt. Dan staat ut CHF frij om wear un publike bestemming an ut pand te geven. Herberigs: " We willen heel snel tot restauratie overgaan, we hebben al heel veel moeite gedaan de afgelopen jaren om er een bestemming voor te vinden en wij hopen dat dat nu op zeer korte termijn gaat lukken. "
Herberigs denkt der binnen un paar weken út te wezen. Ik bin benijd. Te froech juiche doën ik nyt mear an met, ik hew myn leske wel leard! En ABC Vastgoed? Och laat mar, ik wil foarútsiën!!





Foto Sybe Karspel

Moai nijs fan Maaike Schuurmans. Maaike har website is on line: www.maaikeschuurmans.nl
Welkom Maaike!! Ik hoop dy binnenkňrt wear te siën en te belústeren.





Maaike Schuurmans