dagboek > overzicht
Dagboek desember 2023Bekiek hele maand 
 
10 desember om 13:15
 




Zesde editie van Heel Sneek Zingt Kerstliederen trekt honderden bezoekers naar Sint Martinuskerk

SNEEK- De zesde editie van Heel Sneek e.o. Zingt Kerstliederen heeft gisteravond honderden bezoekers naar de RK Sint Martinuskerk getrokken. ”Wederom een hartverwarmende gebeurtenis, waar saamhorigheid en verbinding de boventoon voerden”, aldus Kees Poiesz een van de organisatoren.
Ook dit jaar weer was het indruk om te zien hoe de 750 bezoekers in de toch al sfeervolle kerk de kaarsjes aanstaken en de bekende kerstliederen klonken. Door ziekte moesten dirigent Jan Blanksma en Pop- en Musicalkoor Drylts afzeggen.

Ronduit imponerend was het optreden van ‘On The Move’ onder leiding van Tseard Verbeek. Wat een geweldig volume van dit muzikale jeugdorkest. Ook de bijdragen van het Martini Jongenskoor die geheel volgens de Engelse traditie bekende kerstliederen zongen onder de bezielende leiding van Gerard van Beijeren. Ook de bijdragen van The Christmas Voices en het gelegenheid trio bestaande uit pastoor Peter van der Weide, Jan Kuipers en de al eerder genoemde Kees Poiesz vielen zeer in de smaak. Piety van der Veer en Anne Visser, een duo dat al jaren samen bij ‘Zangles Friesland’ zingt, zongen tweestemmig en lieten alle aanwezig mee neuriën tijdens Mary’s Boy Child.

Naast alle vocale bijdragen was er ook prachtige orgelmuziek van Henk de Haan en speelde Huite Zonderland op de trompet.
Pastoor Peter van der Weide, kwam met een indrukwekkend maar ook zeker hilarisch en eigentijds kerstverhaal, waarbij hij een levende kerststal formeerde waar verkenner Ronald Plasterk nog een puntje aan kan zuigen!

Stadsdichter Henk van der Veer eindigde zijn kerstverhaal met een ode aan het Leger des Heils en verraste de Sneker pastoor met het eerste exemplaar van de Kerst Strijdkreet van The Salvation Army.

Na afloop waren er oliebollen en een glas glühwein.