dagboek > overzicht
Dagboek desember 2023Bekiek hele maand 
 
15 desember om 19:54
 
Hartverwarmend welkom voor nieuwe Nederlanders in Súdwest-Fryslân





Afgelopen jaar, 2023, mocht de gemeente Súdwest-Fryslân 160 nieuwe Nederlanders begroeten (in 2022 waren het nog 242 nieuwkomers in SWF), uit maar liefst 25 verschillende landen. Vanmiddag werden deze inwoners van Súdwest-Fryslân welkom geheten op een feestelijke bijeenkomst in de foyer van Theater Sneek.

En feestelijk was het vanmiddag! Burgemeester Jannewietske de Vries en wethouder Marianne Poelman hadden beide warme woorden van welkom voor de groep. Maar vooral het informele contact met de nieuwe inwoners maakte indruk bij de aanwezigen. Burgemeester de Vries en Wethouder Poelman kregen ook nog gezelschap van wethouder Bauke Dam. Het trio ging bij de verschillende tafeltjes en groepjes langs om oprecht te informeren hoe het met nieuwe inwoners de afgelopen tijd is gegaan.

Burgerzaken

Vanaf het moment van aankomst in Nederland tot het moment dat ze de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen zit vaak veel tijd. Ambtenaren van de afdeling Burgerzaken, die heel veel voor deze groep mensen hebben gedaan en nog doen, waren vanmiddag ook aanwezig.

Er was vanmiddag muziek van accordeonist Gerk Venema en de jonge Martijn Mahler bespeelde de piano. Verder was er een bijdrage van musicalopleiding MUZT die erg in de smaak viel. Over smaak gesproken, tijdens de ontmoeting was er een drankje en hapje, de gastvrijheid van de Theater Sneek vrijwilligers was wederom groot.

Aan het einde van de bijeenkomst ging de hele groep op de trap van het Theater samen met de burgemeester en de aanwezige wethouders op de foto voor een ‘staatsieportret’. Een hartverwarmende middag, uitstekend geregisseerd door Kabinetsmedewerker Grietje van der Veen die vanmiddag ook ceremoniemeester was.