dagboek > overzicht
Dagboek mei 2024Bekiek hele maand 
 
25 mei om 18:31
 
Met aanbieding prachtig jubileumboek klinkt het laatste fluitsignaal voor Black Boys





SNEEK- In bomvolle kantine van vv Sneek Wit Zwart is gisteravond het 220 pagina’s tellende jubileumboek ‘Een monument van vriendentrouw- Black Boys 1924-2024’ gepresenteerd. Het officieuze eerste exemplaar was voor voorzitter Jan Broersma die op zijn beurt het boek aanbood aan Johan van der Ven, archivaris van de club en een leven lang trouw supporter van Black Boys.

Voordat het boek aangeboden werd Saakje de Vries-De Meer nog benoemd als Erelid van de roemruchte Sneker voetbalvereniging.
Peter van der Meeren, samen met Bert Kalteren auteur van het schitterende boek, gaf in een amusante en onderhoudende speech verslag over hoe het boek in anderhalf jaar geschreven en samengesteld is. Beide sportjournalisten deden het werk geheel belangeloos voor de club die beide een warm hart toe dragen.

Persoonlijk getinte hoofdstukken

Voor het Black Boys-boek maakte het duo 25 persoonlijk getinte hoofdstukken, en ook een uitgebreide geschiedschrijving van de club. ‘Een monument van vriendentrouw’, verschijnt in een oplage van 350 exemplaren en is te verkrijgen via de website van Black Boys en bij boekhandel Van der Velde in Sneek.

Het boek (hardcover) is vorm gegeven door de medewerkers van Grafische Groep Van der Eems uit Easterein en kost 22,50 euro.