dagboek > overzicht
Dagboek júly 2024Bekiek hele maand 
 
14 júly om 17:10
 
Onder skútsjesilers...





Fanmiddach even op'e E-bike naar de Sneekermear, was bij de Beachclub un Sponsordag fan skűtsje Gerrit de Vries. Mar even un ferslachje fan skreven foar GrootSneek-site. Hele gastfrije lui!

Geslaagde sponsordag Skűtsje Gerrit de Vries trekt veel bezoekers

SNEEK- Onder ideale weersomstandigheden en op een prachtige locatie (Beachclub Sneek) aan het Sneekermeer vond vanmiddag de jaarlijkse sponsordag van het IFKS-skűtsje Gerrit de Vries plaats.

Tijdens het evenement was er gelegenheid om het skűtsje Gerrit de Vries van dichtbij te bekijken en om de schipper en bemanning persoonlijk te ontmoeten. Verder waren er activiteiten als fokhijssen en kon er mee gedaan worden aan een quiz.

Geen wonder dat schipper Gerrit de Vries aan het einde van de sponsor dag van oor tot oor straalde.

Successen

“Het was superleuk, dat er zoveel mensen waren die ons een warm hart toe dragen. Met deze sponsordag bedanken wij de mensen voor het vertrouwen en uiteraard ook voor hun financiële bijdrage. Drie jaar geleden organiseerden wij ook al zo’n evenement, maar dit is mega”, aldus een blijde schipper.

Een verklaring voor het succes van de dag had Gerrit de Vries ook wel. “Het heeft zeker te maken met onze prestaties van het afgelopen seizoen en ook door het leuke team. We zijn vorig seizoen tweede geworden in de C-klasse en daardoor gepromoveerd. Tijdens Lemmer Ahoy, afgelopen voorjaar, hebben we uitstekend meegedaan. We hopen dat we straks in de B-klasse ook mooie resultaten kunnen behalen. We gaan voor een topklassering, daar gaan we met elkaar wel voor.”
De draad weer oppakken als schipper

Gerrit de Vries is sinds 2016 officieel schipper, maar na het overlijden van z’n vader Johannes is hij even gestopt als roerganger. Vorig jaar echter was Gerrit weer aan het helmhout te vinden.

“Vorige jaar was mijn eerste jaar weer met een hele nieuwe ploeg, waarvan jongens die zelfs nog nooit gezeild hadden. We hebben nu fantastische mensen op de juiste plekken. Bovendien hebben we een uitstekende adviseur, Gijs Vlas, aan boord. Nog zo’n man die ik even wil noemen is fokkenist Marco van der Meulen, die ook bemanningslid van de Sneker Pan is geweest. Ik ben dan ook heel optimistisch en durf dat ook wel uit te spreken, het gevoel is gewoon heel goed. Met al die sponsors achter ons, kunnen we ook niet anders. We leggen de lat hoog.”

Did It

Die hoofdsponsor is Did It uit Barneveld, van Poppe Braam, een geboren en getogen Fries. Het bedrijf levert een belangrijke transitie van een duurzame, biologische landbouw- en voedselsector in Nederland en andere landen.





Gerrit de Vries, tegare met prima gasthear en útbater fan'e Beachclub Sandor van der Heide