dagboek > overzicht
Dagboek júly 2024Bekiek hele maand 
 
17 júly om 17:43
 
Un berichtje, mear is ut nyt ňf...





Un berichtje, mear is ut nyt ňf...set ik fandaach met ut plaatsten fan onderstaan bericht minsen even, heel even an ut denken? Krekt su as myn Omrop Fryslân kollum fan eargister? Ik hoop ut, ut is ut minste wat ik doën kan. Fond ut moai dat myn gemeente de moeite nommen had de flach halfstňk út te steken fanou de koepel fan'e Groat Kerk in Sneek. Ja, ik hew fanmiddach rond de klňk fan 4 uur bewust twee minúten stilte in acht nommen.


Nederlandse vlag halfstok: 10 jaar na de moord op de passagiers van de MH17

SNEEK- Vandaag is het tien jaar geleden dat vlucht MH17 boven het oosten van Oekraďne neergeschoten werd. Vanmiddag werd de ramp herdacht in Vijfhuizen. Bij de moord, want dat was het, kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. In Sneek hing vanaf de koepel van de Martinikerk de Nederlandse vlag halfstok.

Het was de eerste openbare herdenking, die werd bijgewoond door zo'n 1300 mensen, onder wie nabestaanden, premier Schoof, koning Willem-Alexander en vertegenwoordigers uit Maleisië, het VK, Australië, België en Oekraďne.

Bij de herdenking werden de namen van de slachtoffers voorgelezen. Premier Schoof hield een toespraak en er is twee minuten stilte gehouden. Over vijf jaar is weer een openbare herdenking.