dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2024Bekiek hele maand 
 
8 augustus om 13:57
 
Negatieve berichtgeving





Ik hew un bitsje met negatieve berichtgeving. Elk jaar wear utselde gesoademieter op Hardseildach. En altyd wear komme de Cambuurstakkers, dy't fňlgens mij niks met de échte Cambuursúppňrters te maken hewwe, even op besoek.

Dat één spesifyk kafé in ut bericht fan'e offisjele públikasy gemeente SWF noemd wurdt fyn ik trouwens nyt netsjes!

Ik hew krekt un bitsje nuaanse anbrocht in de berichtgeving op GrootSneek-site. Alles wat je andacht geven groeit tenslotte! Ik was der trouwens fannacht om 01.30 uur al met besech...Inderdaad 24/7!


Raddraaiers proberen Sneekweeksfeer te verzieken

SNEEK- Gisteravond heeft een kleine groep mensen geprobeerd de sfeer van de zesde Sneekweekavond een negatieve wending te geven.

Een kleine groep van zo’n 20 tot 50 man, die zich verbaal uitten als Cambuur supporters, waren uit op confrontaties, zo bleek uit de leuzen die gescandeerd werden. Tussen 22:00 en 00:00 hebben er ook een aantal kleine confrontaties plaatsgevonden.

Besloten is toen om de beveiliging van het evenement op te schalen met als doel de sfeer goed te houden. De politie heeft één aanhouding gedaan. Door de goede samenwerking met de politie kon de feestelijke sfeer in de binnenstad weer de boventoon voeren.

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft een noodbevel in verband met de verwachte verstoringen laten uitgaan: https://sudwestfryslan.nl/publicatie/noodbevel-binnenstad-sneek/