dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2024Bekiek hele maand 
 
11 augustus om 15:28
 
Zonovergoten unieke Sneker openlucht Elvis-kerkdienst: If I Can Dream!






SNEEK- Een zonovergoten openlucht Elvis-kerkdienst trok vanmiddag een paar honderd bezoekers naar het Bolwerk en de Westersingel in Sneek namens de kerken van Sneek. Letterlijk voor de good-old Noorderkerk genoten de bezoekers van een aansprekende dienst, waarbij ds. Fred Omvlee werd begeleid door een jonge band, Rising Cloud, vol Conservatorium muzikanten.

Op 16 augustus is het 47 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll.

The King

Dominee Fred Omvlee, in het dagelijks leven geestelijk verzorger, was ruim 20 jaar werkzaam bij de marine, is Elvis-fan en organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten. “Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carričre tot zijn laatste concert in 1977. Elvis groeide op in een gelovig gezin en bleef zijn leven lang zoeken naar Gods bedoeling met hem. Als mensen hem The King noemden, zei hij: ‘Er is maar één King en dat is Jezus”, aldus Omvlee.

In de Elvis-kerkdienst hoorden de aanwezigen op het Bolwerk en in de bootjes die in de Kerkgracht lagen, het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits. Ook veel Elvis-gospels ontbraken niet. Verder was het ook 'gewoon' een kerkdienst met toepasselijke Bijbellezing ( uit het Bijbelboek Prediker) en gebed.

Het thema van deze openlichtdienst was ‘If I Can Dream’ ( ik moest nog even terugdenken aan Sifan Hassan, enkele uren eerder na het behalen van het Olympisch goud op de marathon!) gebaseerd op de gelijknamige song waarmee Elvis de droom van dominee Martin Luther King wilde eren.
Al met al een swingende dienst een swingende dienst. Die georganiseerd werd door de gezamenlijke Sneker kerken, de Lions van Sneek en nog vele anderen.

Straks, tussen 17:00 - 19:00 uur: Het OBW Grachtenconcert met de basic XL, De Frisse Friese Meiden & Dytmer Hettinga en Wout Mulder van Deadline.
Daarover later meer op www.grootsneek.nl