dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2024Bekiek hele maand 
 
24 augustus om 13:03
 
Een Brabants Koninginneke achter op een Harley met bijzondere aanhanger





SNEEK- Small news ligt of staat altijd op straat, tenminste als je er oog voor hebt. Zelf helemaal geen motorliefhebber, maar wel oprecht geďnteresseerd in bikers, zag ik vanmorgen deze bijzondere Harley op de parkeerplaats aan de Julianastraat in Sneek staan.

Bijzondere aanhanger

Bijzonder om de ‘aanhanger’. Nadat ik een foto gemaakt had heb ik de eigenaar(s) opgewacht en naar het verhaal ‘erachter’ gevraagd. Na een halfuurtje kwamen oud loadermachinist Jan (67) en Marjan uit Brabant opdagen, inderdaad de goedlachse bezitters van de motor. Jan vertelde het verhaal over de opvallende verschijning.
“Het is een origineel olievat, waar overigens nooit olie in heeft gezeten. Het heeft altijd in een beursgebouw gestaan. Jaren geleden kwam ik op het idee om er een aanhangwagen van te maken. Er kunnen veel spulletjes in en er kan ook nog een imperiaal op, die nu op de camping staat. Als je met z’n tweeën op stap gaat om te parkeren, waar laat je dan de tent en de spullen? Alsjeblieft daar staat ie! Heel veel mensen die we onderweg tegenkomen lachen en steken een duimpje omhoog. Het is trouwens niet de eerste aanhanger in deze vorm. Eerder was er al eentje van de Esso.





We hebben toen een foto gemaakt en die naar de Esso gestuurd. Ze konden die vorm van reclame maken wel waarderen. We kregen toen een pasje van 300 gulden, zo lang is dat al geleden, waarmee we benzine mochten tanken. Toen dat Esso vat was versleten kon ik hier aan komen. We worden nu niet meer gesponsord. Op een motor ben of voel je je in ieder geval vrij.”

Koninginneke

De vrouw van Jan voelt zich als een Koninginneke als ze bij haar echtgenoot achter op de Harley zit. Even later rijden ze weg op naar een ‘gezellig havenplaatsje in Friesland’. “Want jullie hebben een gastvrije provincie!”