dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2024Bekiek hele maand 
 
1 ňktober om 19:05
 
Bewogen laatste webredakteurdach en moai begin fan ňktober





Ouskeid/Afscheid

‘k Heb er een bloedhekel aan: Afscheid nemen! Het staat lijnrecht tegenover dat ene woord, tot levensmotto verheven: TROUW!

Vanmiddag volledig verrast door mijn collega’s van de Groot-sites. Met ingang van morgen, 1 oktober 2024, ben ik dus officieel geen web redacteur meer van de GrootSneek-site. Het liefst had ik dat in stilzwijgen willen doen. Maar daar dachten Ying & Marianne en de collega’s net even anders over!

Volkomen en dan ook volkomen verrast werd ik vanmiddag naar het Stadhuis in Sneek gelokt. Griet van der Veen, medewerkster kabinetszaken, had mij vorige week al gemaild of ik maandagmiddag 30 september even tijd had voor een kort overleg met burgemeester Jannewietske de Vries. Dat komt wel vaker voor en ik had dus ook niets in de gaten.

Toen Griet mij stond op te wachten bij het stadhuis, ging er dus geen lichtje branden of belletje rinkelen. Sterker nog, ze bracht mij op de kamer bij de burgemeester. Niets in de gaten. Nog steeds niet. “Foardat we los gean, wol ik dy earst even wat sjen litte yn ús húskeamer”, aldus Jannewietske.

En toen ze vervolgens de deur openzwaaide, zaten daar al mijn collega’s met een big smile! Koffie en gebak stonden klaar. Jannewietske begon te speechen over de toegevoegde waarde van de GrootSneek-site en Ying kwam met een zelf geschreven lofdicht over 7 jaar web redacteurschap! In ut Snekers!

Stoppen op je hoogtepunt heet zoiets. Want de laatste tijd zitten we op 400.000 weergaven per maand op de GrootSneek-site!

Dan is het goed om ‘Adieu’ te zeggen en dat gebeurde vanmiddag dus.





Vervolgens opent Marianne meteen weer een nieuwe deur: Ik krijg een Workshop podcasts maken in het Filmatelier Bussum aangeboden. Met andere woorden, ik mag doorgaan op een andere manier!

Gelukkig blijf ik interviews maken en reportages voor GrootMedia maken, zowel in de kranten als voor in de magazines.

Dat de collega’s notabene uit Ferwerd en Heerenveen apart naar dit intieme feestje kwamen, dat we afsloten met een borrel in Markt23, is een geweldige vorm van waardering.

Ik foël mij un befoarrecht mins!!

Webredacteur totaal verrast


SNEEK - Onze redacteur Henk van der Veer had al eens vaker aangekondigd te willen stoppen met de website GrootSneek, maar kwam ook net zo vaak weer terug op dat besluit. Maar eerder dit jaar tijdens een prachtige rondreis samen met zijn vrouw Janneke door Zuid Afrika gaf de doorslag. “Geen ‘Heintje Davids’-gedoe meer, per 1 oktober houd ik der écht met op.”
Henk had tot dan toe bijna 7 jaar de webredactie voor GrootSneek gedaan. Dat hebben de volgers van de site geweten. Met tomeloze inzet vuurde hij het ene nieuwsitem na het andere op ons af. Vierentwintig uur per dag stond de razende reporter van Sneek e.o. ‘aan’, zat bovenop het nieuws en was soms letterlijk sneller dan de brandweer. Daar kunnen zijn kameraden over meepraten. Het aantal weergaven op de site steeg onder de bezielende leiding van Henk naar gemiddeld 400.000 weergaven per maand, gemiddeld 13.000 bezoekers per dag. Het zijn ongekende aantallen.
Gisteren, 30 september, was dus de laatste dag, die voor Henk geruisloos leek te verlopen. Werd het dan toch een afscheid in stilte? Volgens eigen zeggen zou hij daar geen moeite mee hebben gehad. Maar aan het eind van de middag stond er nog één afspraak op het programma, namelijk op het gemeentehuis. De burgemeester wilde nog even iets met hem bespreken. Zat er toch nog een allerlaatste primeurtje in voor Henk?

GrootSneek-site fandaach, 1 ňktober





Afscheid in stijl

Niets vermoedend werd Henk ontboden op het gemeentehuis. Maar burgemeester Jannewietske de Vries wilde, voordat ze in gesprek gingen, nog even iets aan Henk laten zien in de gemeentelijke huiskamer. Daar wachtte het redactieteam én echtgenote Janneke hem op. De deur ging open, Henk werd binnengelaten en applaus volgde. Totaal verrast was zelfs Henk even stil, al duurde dat overigens niet heel erg lang. Het werd toch nog een afscheid in stijl met koffie en gebak, meerdere cadeaus en een borrel na afloop.
Podcast

Vanaf 1 oktober gaan we dus online verder zonder Henk. Met een centraal redactieteam willen we dat de komende tijd verder in gaan vullen. Maar stopt Henk dan helemaal? Welnee! Hij blijft schrijven voor onze bladen en er ligt alweer een nieuwe uitdaging. Henk wil namelijk zijn eigen podcast gaan maken, maar daarvoor sturen we hem wel eerst naar een driedaagse cursus, Thenks Henk!

Redactieteam GrootSneek