|
|
6 jannewary om 10:47 |
|
Dry Koaningen
Flak foar de kerstfekaansy had één fan myn kollega's ut met syn groep over Dry Koaningen. Om krekt te wezen wat namen de Dry Koaningen met toen se bij Jezus op besoek gingen. " Goud en wierrook! " In éénn kear goëd. Mar der was nňch wat... " Oh ja nou weet ik ut wear. Mirthe! " Ut meiske Mirthe in de groep sat met un grijns fan oar tňt oar. Uteraard was ut antwoard goëd. Moaier kanne je se nyt krije.
Johan Veenstra
Drykoaningen fandaach, de kerstrotsoai mut nou echt de hús út, de kraansen fan de deur en nyt fergete de Stellingwerver auteur Johan Veenstra eventsjes te mailen ( sien mar op syn site foar ut mailadres ). Johan wurdt fandaach 62 jaar. Fan harte Veenstra!!
Hilverda's Eetcafé
Gisteravend hearlek út eten weest bij ut gloëdnije Eetcafé fan Wanda en Tjitske Hilverda. Dizze nije eetgelegenheid is sondermear un anwinst foar de stad. Wurdde foarech jaar de stad kulinęr ferriekt met de Walrus, dit jaar is Hilverda der dus bij komen. Ok in un prima ambiaans, strakke moderne style, gaat ut úteindelek om de keuken. Nou, ik hew gisteravend un hearlek dry gangen menu had. Ferse sjampionnesoep, met dry soarten ferskillende warme broadsjes. De krúdebutter en de soepgroenten in aparte skaaltsjes der bij. Ut service siet der trouwens helemaal joppech út. Prima! De medium byfstuk was om te súgen, su lekker. Fier ferskillende soarten groënten: brokkoly, bloëmkoal, witlňf en sla. Bakte earpels en frites. Ut ' neigesetsje ' dat ik koazen had, was flensjes met warme kersen en ies. Sifer? Un acht!
Ut foargerecht
Ut hoofdgerecht
Ut nagerecht
Sorbet in un fraaie kňp |
|