dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2009Bekiek hele maand 
 
24 jannewary om 10:44
 
Carpaccio





Hij had ut su moai lezen. Met moeite dat wel, mar at je dislektys binne falt ut ok nyt met om un resept futdaleks te begriepen. “ Eitje bakken kan iedereen! Je doet een klein stukje boter in de koekenpan. Zet het vuur niet al te hoog en daarna het ei erin.” Hij had ut allemaal deen. Allienech fon ie ut self ok wel un bitsje apart dat ut ei nyt in de midden fan de pan bleef, mar naar de sydkanten rolde. Juf wurdde nyt iens boas toen se sach dat hij ut ei met skaal en al in de koekepan deen had! Se moest wel lache. Hij had toen mar metlacht.

Moaie anekdoate dy’t ik oulopen week fan un kollega hoarde. Ik kan mij helemaal in dizze learling ferplaatse. Ik hew ok twee linkerhannen at ut op kulinęre bezechheden ankomt. Su prestearde ik ut om un sipel te snijen sonder earst de bútenste rňk der ou te halen. Gisteravend hew ik fan J. leard dat ut bútentste skiltsje der earst ou mut en dat ik dan op un spesjale manier de sipel in stukjes snije kan. Moai werk om te doën. Te janken su moai!

Ik hew gisteravend myn eigen carpaccio maakt. Heel wat leard. Noait weten dat ‘ el ’ foar eetlepel staat. Toen un endsje ferderop in ut resept ston dat der un ‘ dl balsamico azijn ’ toefoegd wurde moest kreech ik un lepel út ut laad. Ik pakte ut fleske balsamico en goat de lepel fol met ‘ azijn ’. At ‘ el ’ foar ‘ eetlepel ’ staat, dan is ‘dl ’ tňch seker de oukňrting fan ‘ dikke lepel ’? Nee dus! Ut betekent desyliter en dat is likefeul as un kňpke. Nou su! Ferdere details fan myn kookles sal ik jim bespare, mar de carpaccio met rucola, walnútekrush en geitekeesk - routon het nňch noait su lekker smaakt as gisteravend!

At der nou aansens wear iemand an mij fraagt ‘ ben jij de Henk van der Veer van dat Sneker kookboek? ' Sęch ik sonder blikken ňf blozen ‘ ja dat ben ik! ’