dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2011Bekiek hele maand 
 
12 febrewary om 14:20
 
Derde kulinŕre 11-Stedent˛cht: warm anbefoalen!






At je foar de derde kear un kulinŕr feestje onder de naam Kulinŕre Elfstedent˛cht ˛rganiseare, dan is der sprake fan un tradisy. Un hearleke tradisy! Gisteravend met un soad plezier an de lekkerste t˛cht der t˛chten metdeen. Wat un deurslaand s˙kses in mear as ÚÚn opsicht. Uteraard ut eten en drinken, der saten dit jaar wear un antal absol˙te t˛pgerechten tussen. Ik noem hier myn t˛p dry: De Noarderpoort met un mear as foartefleke miny-spies, was werklek ferrukkelek!






Onder de Linden ( sien foto bovenan dit weblog ) skoarde in oans groep ok hooch met nyt allienech un Úcht 11-Stedenlekkerij in de f˛rm fan un boerekoalbitterbal, hearlek stukje rookwurst en un fris drankje, mar ok deur de prachtege opmaak. Su ferkope je de Sneker horeka! Absol˙te klasse fan de kok fan Anne & Leny. At je an suĺn happening metdoŰn, magge je ok ferwachte dat de horeka op ut tema inspeuld.


En dan ut Rood Hert, in de f˛lksmoan altyd ut Doad Hert, ferdiende f˛lgens oans groep fan lekkerbekken ok un plakje op ut kulinŕre eareskav˛t. Un overhearlek fleespasteitje, allienech un bitsje minder moai opmaakt as wij wend binne bij gasthear pur sang Rob Hopster.





Rob Hopster prima gasthear dy't syn gasten n˛ch welkom hyt!


En de andere acht horeka-gelegenheden dan? Fan bŕst gen˛ch ( 6 ) t˛t un bedenklek nivo ( 2 ). Dy laaste twee deelnimmers wete dat self ok wel: de beste beoardeling wurdt namelek deur jeself geve!
Ut antal deelnimmers an de t˛cht was dit jaar mar liefst 330! In fergelieking met foarech jaar un groei fan suĺn 100 minsen en dat is moai, hÚÚl moai! F˛lgend jaar graach wear!





Bas Hollenberg druk met de ferbouwing mar des ondanks un ˙tstekende sfear in smoardrukke De Walrus en diskear skoarde ut toetje un bŕst gen˘ch resultaat. Op de site fan De Walrus ( www.dewalrussneek.nl )n˛ch mear fraaie foto's fan de deelnimmers.