|
|
12 febrewary om 14:20 |
|
Derde kulinęre 11-Stedentňcht: warm anbefoalen!
At je foar de derde kear un kulinęr feestje onder de naam Kulinęre Elfstedentňcht ňrganiseare, dan is der sprake fan un tradisy. Un hearleke tradisy! Gisteravend met un soad plezier an de lekkerste tňcht der tňchten metdeen. Wat un deurslaand súkses in mear as één opsicht. Uteraard ut eten en drinken, der saten dit jaar wear un antal absolúte tňpgerechten tussen. Ik noem hier myn tňp dry: De Noarderpoort met un mear as foartefleke miny-spies, was werklek ferrukkelek!
Onder de Linden ( sien foto bovenan dit weblog ) skoarde in oans groep ok hooch met nyt allienech un écht 11-Stedenlekkerij in de fňrm fan un boerekoalbitterbal, hearlek stukje rookwurst en un fris drankje, mar ok deur de prachtege opmaak. Su ferkope je de Sneker horeka! Absolúte klasse fan de kok fan Anne & Leny. At je an su’n happening metdoën, magge je ok ferwachte dat de horeka op ut tema inspeuld.
En dan ut Rood Hert, in de fňlksmoan altyd ut Doad Hert, ferdiende fňlgens oans groep fan lekkerbekken ok un plakje op ut kulinęre eareskavňt. Un overhearlek fleespasteitje, allienech un bitsje minder moai opmaakt as wij wend binne bij gasthear pur sang Rob Hopster.
Rob Hopster prima gasthear dy't syn gasten nňch welkom hyt!
En de andere acht horeka-gelegenheden dan? Fan bęst genňch ( 6 ) tňt un bedenklek nivo ( 2 ). Dy laaste twee deelnimmers wete dat self ok wel: de beste beoardeling wurdt namelek deur jeself geve! Ut antal deelnimmers an de tňcht was dit jaar mar liefst 330! In fergelieking met foarech jaar un groei fan su’n 100 minsen en dat is moai, héél moai! Fňlgend jaar graach wear!
Bas Hollenberg druk met de ferbouwing mar des ondanks un útstekende sfear in smoardrukke De Walrus en diskear skoarde ut toetje un bęst genôch resultaat. Op de site fan De Walrus ( www.dewalrussneek.nl )nňch mear fraaie foto's fan de deelnimmers. |
|