dagboek > overzicht
Dagboek júly 2012Bekiek hele maand 
 
8 júly om 12:01
 
Sonovergoaten Lekker Sneek 2012





Ut regende bakken sonnestralen, gistermiddach tidens Lekker Sneek. Allienech mar blije gesichten sien en fleurege minsen. Dat de someredisy fan Lekker Sneek nyt mear fut te denken falt, is utselde as un open deur in trappe.


Moai is ut om de reaksy’s fan nyt-Snekers te horen, lui dy’t ut kulinęre feestje rondom de Groate Kerk foar ut earst besoeke. Stuk foar stuk hewwe se ut over gesellechheid, gastfrijheid, entűsiasme en gaan su mar deur. De ferbazing over sufeul kulinęre ferrassings bij mekaar!





Gastfrije Adam Siboni, súperjonge gasthear fan Texas Steak


Ut foaroardeel bij un soad Hollanners dat kulinęr Fryslaan dichtplakt weze sú met kranten, wurdt op su’n middach as gister futdaleks naar de kliko holpen.
Ok dizze somer-edisy fan Lekker Sneek waren der wear mear as 20 Sneker horekabedriëven dy’t sich fan de beste kant siën lieten.





Jan Sjoerd de Vries, tegare met suryfoarsitter Reitse Spanninga, in dubbelfunksy: as deelnimmer an Lekker Sneek en Stadsomroeper

Frank Heijnemans fan de website gastiskoning, dy’t in de faksjuery sat, hanteart twee hannen fol met gouden regels foar de horeka:

1.Begroet de gast te allen tijde bij binnenkomst.
2.Stel je dienstbaar op, je bent er voor de gast.
3.Reageer snel als de gast iets wil bestellen.
4.Probeer bijverkoop te stimuleren door te adviseren.
5.Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne en uitstraling.
6.Vul de latente behoeftes van de gast maximaal in.
7.Gedraag je als ambassadeur van het bedrijf.
8.Straal enthousiasme uit.
9.Neem iedere klacht/opmerking van de gast serieus.
10.After-sales de laatste indruk is sterk bepalend voor het bezoek.

Fňlgens Frank brochten de meeste deelnimmers an Lekker Sneek dizze koaninkleke regels rúmskoats in praktyk! Un kompliment dus foar de Sneker horefakkers!





Sjurylid Frank Heijnemans an ut beoardelen



Omrop Fryslân TV-kok Reitse Spanninga, en foarsitter fan de sjury, was krekt as de foargaande ouleveringen wear súperentűsiast over al de lekkernijen dy’t hij foarsetten kreech.





Weima & Van der Werf: Lekkere múzyk!

Uteraard bliëft ut moeilek om tidens su’n smulevenement utselde nivo te halen as thús in ut restaurant, mar tňch krije de proevers un aardech beeld fan de kulinęre kwaliteiten. Ok dit jaar wurdde de produkten der wear op un antal kritearia beoordeeld.





Suzanne Poiesz: HEARLEK om sjurylid te wezen!

Utstraling, kreativiteit en úteraard de smaak. Frapant is ut tňch wel dat Heijnemans, Spanninga, Suzanne Poiesz ( fan sponsňr AB-Fryslân ) en ondergetekende tidens de sjurearing tňt unselde endútslach kwamen: De Wijnberg op 1, Daaldersplaats op 2 en un deeld derde plak foar Texas Steak en de Kastanje. Dat dizze restaurants un poadiumplakje kregen is moai, mar eigenlek binne alle deelnimmers an Lekker Sneek winnaars, węrbij’t de kulinęre Olympise gedachte foarop staat. Un gouden evenement, met hulde an de ňrganisasy. BN'er en Tweede Kamerlid Jacques Monasch mocht de kampioënsbeker an kok Sebastiaan fan de Wijnberg overhandege.





Jan van Omme één fan de ňrganisatoaren fan Lekker Sneek

Wurdde in de foargaande jaren na ouloop bekend maakt naar welk goëd doel de 10 % fan de opbrengst naar toe ging, gister was dat nňch nyt helemaal bekend. Jan van Omme fan Lekker Sneek, sei wel toe su gau mooglek bedrach en goeie doël bekend te maken fia de media.





Twee jonge ondernimmende en kreatieve frouwen: Bakkerin Nyncke Posthuma & Katrein Kunst as de PICKNICKFAMKES, tegare met Olof van der Meulen, Gouden Olympys Volleyballer.





Jacques Monasch het de beker krekt overhandegd an kok Sebastiaan fan De Wijnberg.