dagboek > overzicht
Dagboek júly 2012Bekiek hele maand 
 
30 júly om 19:05
 
Sneker House Maffia





Even un nachtje búten de deur weest, stilte foar de Sneekweek sal ik mar sęge. Mar ok in ut overigens idyllise Hoorn, in West Fryslaan kom ik nyt los fan myn stadsje. In ut histoarys sentrum fan ut ouwe Súderseeplak was ik nyt de earste Sneker dy’t dęr op besoek kwam. 't Sneeker Veerhuijs ' staat der al moai wat jaren en ut is dęr nňch immer goëd toeven!





Sonovergoaten was ut gister in de kop fan Noord-Hollaan, der waren selfs minsen dy’t helemaal út hun dak gingen. Planking op ut dak fan de kerk. Dat sien ik se nňch nyt su gau op de koepel fan’e Groate Kerk hier in Sneek doën!






En dan nňch dit bericht fia www.Sneeklive.nl. ( foar mij un even groate ferrassing as alle andere Snekers ! ) De track is te belústeren op http://soundcloud.com/the-sneker-house-maffia/sneekweekhit-2012


Sneker House Maffia presenteert Sneekweekhit


De groep ‘Sneker House Maffia’ heeft via haar Twitter-account een nieuwe Sneekweekhit gepresenteerd. In de track is een hoofdrol weggelegd voor de Sneker stadsdichter Henk van der Veer. Ook vorig jaar kwam de Sneker House Maffia met een Sneekweeknummer.


De uitspraak “om het in mooi Snekers te zeggen: het is een lawaai, maar je kunt ook zeggen het zijn stadsgeluiden” van Van der Veer komt in het nummer meerdere malen voorbij. De makers hebben het stemgeluid van Van der Veer omgedoopt tot TVOH, wat staat voor The Voice of Henk.
De Sneker House Maffia is niet de enige groep die dit jaar een Sneekweekhit heeft gemaakt. Ook DJ Diek en het koor LUS brachten eerder nummers uit ter gelegenheid van de 77e Sneekweek.