dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2015Bekiek hele maand

31 jannewary om 18:12

O.N.S. met 0 - 3 kopje onder tegen IJsselmeervogels

O.N.S. Boso Sneek heeft vanmiddag kansloos met 0 – 3 verloren van het roemruchte IJsselmeervogels. Kansloos leek het in de eerste helft anders helemaal niet in dit degradatietreffen voor de oranjehemden, echter de tweede helft was amper een kwartier oud of de 0 – 3 stond al op het scorebord.

In de oefenwedstrijd tegen Zeerobben afgelopen week startte O.N.S. met de voorhoedespelers Jurjen Bosch als centrumverdediger en Curtey Gonzales op de linksbackpositie. Vanmiddag gebeurde dat opnieuw en leek het zeker in de eerste helft een prima alternatief omdat drie basisspelers bij de Snekers noodgedwongen aan de kant moesten blijven. Eigenlijk gaf de achterhoede van O.N.S. amper een kans weg in het eerste bedrijf. Sterker nog, O.N.S. had de beste kansen.

Na speldenprikjes van Roosenberg en Kampstra in de eerste tien minuten, volgde in de twintigste minuut een goede kans voor Renco van Eeken, echter de IJsselmeerkeeper pareerde zijn inzet bekwaam. In de 40ste minuut had het er alle schijn van dat Gustavo van der Veen een ‘ keekje ’ moest incasseren en wel zodanig dat hij de wedstrijd nog voor de thee moest verlaten. Het akkefietje bleef onbestraft bij scheidrechter Marcel Roeleveld, die er om bekend staat veelvuldig met geel te zwaaien. Vanmiddag maakte deze arbiter opnieuw zijn voorliefde voor de kleur geel waar. Harvey de Boer, Jurjen Bosch, Renco van Eeken, Martijn Roosenberg krijgen aleemaal een kaart van Roeleveld.

Meteen na de rust was het bij de eerste de beste aanval van IJsselmeervogels al raak. Achmed Ahahaoul scoorde de 0-1. In de 52ste minuut krijgt O.N.S, opnieuw de bal niet uit de verdediging en Jeffrey Buitenhuis zei dank U: 0 – 2! Zes minuten later opnieuw raak voor de Vogels, nu mag Thomas Verheydt de trekker overhalen na een uitbraak van de IJsselmeervogels. Wedstrijd over en uit voor O.N.S.

Na deze wedstrijd staat O.N.S. nu op de 14de plaats. Het is te hopen dat de geblesseerde spelers snel weer terugkeren, want het is nu alle hens aan dek voor de Snekers. En ook niet onbelangrijk, achter de ploeg blijven staan!

Volgende week wacht de zeer belangrijke wedstrijd tegen het onderaan staande Excelsior Maassluis.