dagboek > overzicht
Dagboek april 2015Bekiek hele maand

4 april om 18:01

O.N.S. en Ajax delen de punten in de wedstrijd van Marcel Huitema

De wedstrijd O.N.S. Boso Sneek – Ajax in de topklasse bood vanmiddag volop spektakel maar geen winnaar. In een meer spannende dan hoogstaande partij deelden de beide degradatiekandidaten de punten met 2 – 2. Hoe we het ook wenden of keren, deze wedstrijd werd de wedstrijd van keeper Marcel Huitema.

Sandor van der Heide vanmiddag weer hartstochtlijk coachend voor O.N.S.

Op je 36ste nog debuteren in topklasse is en blijft opmerkelijk, maar clubman die hij geworden is trok Huitema het keeperskleren weer aan om zijn O.N.S. uit de stront te helpen. ‘ Mei dank oan myn frou ’, dy’t my alle romte jűn hat om dit te dwaan. Want mei in jonge húshâlding freget dit noch al wat. It is oars wol in jongesdream dy’t útkomt ’, zo liet de sympathieke keeper meteen na afloop van de wedstrijd weten. Ivan Landlust geschorst voor een wedstrijd en tweede doelman Eise Piter Douna die zijn ploegmaten in de steek liet. Ziedaar het keepersprobleem bij de Snekers.

Yuri Rose, scoorde de 1 - 2 voor Ajax

Wat hadden ze het hem allemaal gegund om met zijn O.N.S. de drie punten binnen te slepen, het mocht niet zo zijn. In de 91ste minuut moest Huitema alsnog capituleren. De bal viel bij de laatste paal, de O.N.S. keeper werd gehaakt , scheidsrechter Christian Mulder weigerde te fluiten en Peter Post kon de gelijkmaker voor Ajax binnentikken. Objectief bezien geen onverdiende gelijkmaker, want het laatste halfuur werd de druk van Amsterdamse kant maar groter en groter.

Nadat O.N.S. binnen 22 minuten een 2 – 0 voorsprong nam, door twee doelpunten van Ale de Boer, scoorde Yuri Rose in de 25ste minuut de aansluittreffer. De oud-prof van o.a. SC Cambuur werd geen strobreed in de weg gelegd om uit te halen. Zijn schot was Huitema te machtig. Na dat moment had Ajax het initiatief en O.N.S. kwam een paar keer goed weg.

Na de rust leek het tij weer ten gunste van de Snekers te keren, Curtey Gonzales schoot zelfs op de lat. Diezelfde Gonzales kreeg in de 60ste minuut geel, een kaart met grote gevolgen. Want toen de (over- ) ijverige O.N.S. aanvaller in de 75ste minuut in het strafschopgebied getorpedeerd werd, bleef een sanctie van de scheidrechter uit.

Nadat Gonzales weer opgelapt was, mocht hij het veld weer in. De eerste die Gonzales tegenkwam was de Ajax verdediger die hem kort daarvoor onderuit geschopt had. Vanaf de zijkant leek het een onbezonnen actie van de O.N.S. ‘er. De Ajaxspeler ging met veel misbaar naar de grond en scheidsrechter Mulder trok voor de tweede keer geel voor Gonzales en dus rood. Doodzonde!

Met tien man wist O.N.S. tot de 91ste minuut stand te houden, maar toen viel dan toch nog de gelijkmaker. Het had zelfs nog erger kunnen zijn, was het niet dat Huitema tot tweemaal toe de Ajaxieden van een treffer afhield.

Terecht dat de stand-in keeper tot Man van de Wedstrijd verkozen werd. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Scheveningen voor O.N.S. dat nu op een p/d plaats in de topklasse staat.