dagboek > overzicht
Dagboek mei 2015Bekiek hele maand

9 mei om 17:11

O.N.S. Boso Sneek blijft Topklasser na sprankelende tweede helft tegen Genemuiden

Het leek vanmiddag om half vijf wel of O.N.S. kampioen van de Topklasse was geworden. Zo groot was de emotionele ontlading bij de spelers, de staf en het publiek na de gewonnen wedstrijd tegen Genemuiden, dat een week eerder al gedegradeerd was.

Voorzitter Harm de Wagt onderging nog stijf van de adrenaline de omhelzing van zijn vrouw Sytske. Spelers bedankten het publiek op de tribune en langs de lijn opgetogen nadat bekend werd dat de concurrenten punten verspeeld hadden zodat O.N.S. rechtstreeks in de hoogste klasse van het amateurvoetbal mag blijven acteren. Kortom dolle vreugde op het Zuidersportpark.

En daar leek het de eerste helft absoluut niet op. Ondanks een handvol kansen keken de oranjehemden met de rust tegen een 0-1 achterstand aan na een doelpunt in de 21ste minuut fan Anne van der Kolk. Een minuut daarvoor had Herman van Dijk de 0-1 ook al kunnen scoren voor de Gemuiders, maar hij faalde oog in oog met doelman Ivan Landlust van O.N.S.

Na de rust tapte O.N.S. dus wel uit een andere vaatje, sterker nog de wil om te winnen was er in eens. In de 51ste minuut zette Ale de Boer de 1-1 op het scorebord en nog geen tien minuten later was Renco van Eeken de maker van het tweede O.N.S. doelpunt. Nadat aanvoerder Chris de Wagt in de 68ste minuut de 3 -1 binnenschoot uit een penalty leek er niets meer aan de hand voor O.N.S.

Toch werd het nog even billenknijpen toen Berry Halfwerk, hij speelde zijn laatste wedstrijd voor de groenwitten uit Genemuiden, de aansluitingstreffer maakte. Vlak na dat doelpunt was er nog een enorme kans voor de Genemuidsers om op 3 – 3 tekomen, maar de bal werd van de lijn gehaald door Landlust. In de 80ste minuut maakte Tjisse Kerkstra aan alle onzekerheid een einde, hij was er als de kippen bij om een bal die op de lat afketste binnen te koppen. De 5-2 van Ale de Boer was alleen nog belangrijk voor de statistieken.

Na dat laatste doelpunt was Sandor van der Heide als een echte gentleman al van de coachbank verdwenen. Hij was samen met trainer Bert Hollander en Leo de Wagt vandaag verantwoordelijk voor het coachwerk. Het scheelde een slok op de spreekwoordelijke borrel dat de trainer van Cambuur vanmiddag op de bank zat. Maar het siert de O.N.S. 'er ook dat hij het feest aan de afscheid nemende Bert Hollander en Leo de Wagt gunde. Klasse!

Het duurde nog drie minuten ( blessuretijd ) bij IJsselmeervogels – Hoek voordat alles wat O.N.S. een warm hart toe gedaan was in gejuich kon uitbreken. Mooie taferelen! Volgend jaar weer topklasse voetbal op het Zuidersportpark.