dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2015Bekiek hele maand

26 augustus om 22:54
  Bekerwedstrijd O.N.S. Boso Sneek – VC Vlissingen gestaakt

Om precies 22.53 uur staakte de scheidsrechter van dienst, W.H. Bronsvoort uit Batmen, vanavond de KNVB-bekerwedstrijd O.N.S. Boso Sneek – VC Vlissingen definitief. Bijna drie kwartier ervoor werd de wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB-beker al stilgelegd wegens zwaar onweer dat op dat moment over het Zuidersportpark trok. Dat de wedstrijd alsnog definitief werd afgelast had alles te maken met de erbarmelijke toestand van het kunststof grasveld: een groot bassin! Een terechte beslissing van de scheidrechter Bronsvoort. Hij kon ook niet anders.

ONS-trainer Richard Karrenbelt vertelde in de catacomben onder de ONS-tribune aan trainer Jurriaan van Poelje dat het vanmorgen zijn grote angst als was geweest dat de wedstrijd door de weersomstandigheden halverwege zou worden gestaakt. Helaas werd Karrenbelt zijn angst bewaarheid. Wanneer de laatste 31 minuten gespeeld worden was vanavond nog niet bekend. Een hele opgave voor Vlissingen om voor een half uurtje terug te moeten naar Sneek.

Ze weten zich daarbij wel gesteund door een 1 – 2 voorsprong die vanavond al bij de rust was bereikt. Een inspiratieloos ONS werd pijnlijk met de neus op de voetbalfeiten gedrukt. Nadat in de 18de minuut nog een zeker lijkend doelpunt van O.N.S. werd afgekeurd ( buitenspel??) was het een minuut later toch 1 – 0 voor de oranjehemden. Wie anders dan spits Yume Ramos scoorde na goed doorzetten.

Onnodig balverlies op het middenveld bij O.N.S. was er de oorzaak van dat Vlissingen zes minuten later de 1 – 1 liet aantekenen. Abdu Abdendi tekende voor de gelijkmaker. In plaats ervan een schepje bovenop te doen liet ONS zich nog meer terugzakken. Vlissingen zette aan en in de 31ste minuut scoorde Regillio Pinas de verdiende 1 – 2. Een ONS’er ( Van Eeken? ) kopte in de 39ste minuut notabene uit het doel van Vlissingen. Een rustand van 1 -2.

Na de rust een wat fanatieker ogend ONS, tot 61 minuut noodweer een einde aan deze wedstrijd maakt.

O.N.S. bestuurslid Jan Dijkstra en scheidsrechter Bronsvoort bestuderen de buienradar. Nergens meer voor nodig, het voetbalveld is een groot waterbassin waar op voetballen onmogelijk is.

Scheidsrechter Bronsvoort te midden van de Vlissingers: 'mannen ik kan geen andere beslissing nemen...'

Er werd in de eerste helft ook nog gevoetbald...