dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2016Bekiek hele maand

20 febrewary om 17:53

Het regende weer tegendoelpunten bij ONS

Geflatteerd of niet, opnieuw krijgt ONS Boso Sneek vanmiddag met 0-4 een pak rammel van Spakenburg. Je kunt de zaak van de positieve kant benaderen door te zeggen dat het de helft minder tegentreffers was als bij de heenwedstrijd toen het 8-1 voor de Blauwen werd, maar het schiet zo niet op.

Sterker nog, ONS is sind vanmiddag rode lantaarndrager in de zaterdag topklasse. En daat leek het aanvankelijk helemaal niet op. ONS had in de eerste helft het meeste balbezit, voetbalde om te winnen en aan inzet ontbrak het niet.

In de 31ste minuut hadden de oranjehemden misschien wel een penalty verdiend, maar de handsbal van een van de Spakenburgers werd niet zodanig bestraft. Na een prima kans voor Renco van Eeken in de 36ste minuut, profiteerde Spakenburg van onoplettendheid in de ONS-verdediging. Salim Amerzgiou kopte geheel vrijstaand de 0-1 binnen.

Na de thee opnieuw een sterker ONS, met zeker een drietal kansen, die stuk voor stuk niet verzilverd werden. Oud- Heerenveen doelman Barry Ditewig (38 jaar inmiddels en bezig aan zijn laatste seizoen ) hiel zijn heiligdom gemakkelijk schoon.

Na de 0-2 van Sargon Gouriye, leek het of alle geloof bij ONS was verdwenen en Spakenburg maakte hier dankbaar gebruik van. In de 68ste minuut mocht Peter de Lange de 0-3 aantekenen en Kees Tol was het die na weken droogstand eindelijk weer eens tot scoren kwam. De 0-4 uitslag is geflatteerd, maar wel degelijk de realiteit.

ONS zit in zwaar weer, dat is duidelijk. Voorin worden kansen niet afgemaakt en achterin vliegen de doelpunten om de oren van de keepers, of ze nu Kooistra heten of Strijker. De laatste verving de op het laatste moment de geblesseerd afgehaakte eerste doelman Eelke Kooistra.

ONS is door SteDoCo voorbijgestreefd, de ploeg won verrassend (?) bij IJsselmeervogels, de door Sandor van der Heide getrainde oud-grootmacht in het Nederlandse amateurvoetbal.

ONS heeft na 21 wedstrijden nu 18 punten, evenveel als RVVH, die een beter doelsaldo heeft. Dat laatste kon wel eens een beslissende rol gaan spelen in de strijd tegen degradatie.