dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2016Bekiek hele maand 
 
9 ňktober om 18:16
 
JEANStheatershow aangename verrassing op de zondagmiddag

Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken ( waarom eigenlijk niet? ) en ik aanvaardde de uitnodiging als Vriend van Theater Sneek dan ook beleefd om de JEANStheatershow vanmiddag bij te wonen. Met mij waren er nog ruim 400 bezoekers die blijkbaar op de uitnodiging waren in gegaan. Na de voorstelling van gisteravond, binnen 24 uur opnieuw in Theater Sneek.

“Laat je verrassen en ga gewoon achterover leunen in het fondant dat entertainment heet’, was een advies dat ik van een goede bekende meekreeg.

Daar kwam dus niets van in, een wervelende show van jong en met name veelzijdig theatertalent werd voorgeschoteld. In een duizelingwekkend tempo, inderdaad magic! De Jeans-formule bestaat al meer dan een kwarteeuw en heeft als uitgangspunt dat jong theatertalent de kans moet krijgen zich te presenteren.

Het twaalftal dat ik vanmiddag zag en hoorde heeft absoluut talent, wat heet. Van deze twaalf jonge mensen gaan er zeker geen dertien in een dozijn. Het was allemaal heel toegankelijk, prima performances en zangkwaliteit die er mag zijn. Niet alles wat er vanmiddag gezongen werd is ‘my cup of tea’, maar breed was het repertoire in ieder geval wel.

Bijzonder fraai vond ik de grote verscheidenheid aan kostuums die door de spelers gedragen werd en keer op keer in razend tempo verwisseld. Als Jeans een leerschool is, dan zijn de talenten die ik vanmiddag zag zeker geslaagd. Ze bezorgden mij een onverwacht mooie theatermiddag!