dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2016Bekiek hele maand 
 
19 ňktober om 17:57
 
Update Bavaria

Lees ik krekt dat der fanmňrren un groate braan bij Bavaria weest het in een fan de silo's. Amper te loven...Mar ut is dus wel su.

LIESHOUT - Bij de Bavaria Brouwerij in Lieshout was er woensdagochtend rond half tien een kleine smeulbrand in de isolatie van de mouterij op de derde etage. De oorzaak van de brand ligt zeer waarschijnlijk in laswerkzaamheden die tot dinsdagavond duurden.
Het betrof hier onderhoudswerk, aldus een woordvoerster van Bavaria. „Dinsdagavond om acht uur is er nog gecontroleerd en was er niets aan de hand. Woensdagochtend rook een medewerker iets en heeft onze eigen en de regiobrandweer opgeroepen.”

Doordat het vuur tussen twee muren woedde, kon de brandweer er moeilijk bij en was het lastig in te schatten hoe groot de brand is, zei een woordvoerder van de brandweer. De brandweer boorde gaten in de muren om bluswater naar binnen te laten lopen. De brandweer kreeg iets voor half tien in de ochtend een melding en rond elf uur had zij het vuur onder controle. Tegen het middaguur was de brandweer vertrokken. Het mout dat opgeslagen ligt in de mouttoren is volgens Bavaria niet aangetast door de brand. „De schade is gelukkig beperkt.”

Er gingen meerdere brandweerwagens naar toe. Ook de bedrijfsbrandweer van Bavaria werd ingezet. De productie van bier is niet in gevaar gekomen, aldus Bavaria.

Bron: Eindhovens Dagblad, 19-10-2016