dagboek > overzicht
Dagboek november 2016Bekiek hele maand 
 
5 november om 13:43
 
Reuring op het Sint Antoniusplein

Dat het niet helemaal vlotten wil om van het Sint Antoniusplein een bloeiend winkelgebied te maken is een eufemisme. Nadat de supermarkt van Lidl er gedwongen haar biezen moest pakken sloeg de verpaupering toe. Het ‘pinekňpdossier’ ettert nou al jaren door zonder uitzicht op verbetering, lees invulling van de lege panden.

Onlangs kwam het bericht dat de eigenaar van het complex alsnog via de rechter afdwingen wil om een tweede supermarkt de kans te geven zich aan het plein te vestigen. De gemeente SWF ziet het niet zitten dat na het hele gedoe met Lidl er opnieuw naast de bestaande Albert Heijn een grootgrutter wordt gevestigd. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Ondertussen is er dan eindelijk zichtbare ( wat heet!) reuring aan het plein. Voor twee van de panden hangen mega grote doeken. Op eentje valt te lezen dat de winkelruimte te huur is en op het andere doek een wel hele bijzondere tekst: ‘Ben jij een echte ondernemer? Win deze winkel! Vanaf 100 m˛ tot circa 1200 m˛ vloeroppervlakte. Diverse afmetingen beschikbaar.’

Op de website www.winjewinkelsneek.nl lezen we o.a. het volgende: “ Je kunt twee jaren keihard aan je winkel werken zonder je zorgen te hoeven maken over de huur. Je bent twee jaar lang huurvrij!”

Om in aanmerking te komen moet de potentiële huurder wel wat doen: “Vertel wat je plan is. Wat ga je verkopen en welke beleving bied je de klant aan? In welk concept giet je jouw idee? Vul je verhaal aan met het aantal vierkante meters dat je nodig denkt te hebben om je product optimaal te laten verkopen.”

Het bedrijfsplan zal op de volgende zes punten worden beoordeeld: Toegevoegde waarde;Creativiteit; Toekomstvisie; Ondernemerschap; Financiële haalbaarheid en Startdatum onderneming.

Op de site zijn twee tekeningen afgedrukt van de huidige situatie en een alternatieve indeling. Wie belangstelling heeft kan tot 10 december zijn/haar plannen indienen op www.winjewinkelinsneek.nl