dagboek > overzicht
Dagboek september 2020Bekiek hele maand 
 
26 september om 18:38
 
Wňnderskoane foetbalavend deur de ogen fan Pengel...

"De skeer van Van der Veer...."

De skeer van Van der Veer. We moesten er gisteravond tuvergeefs op wachte, net su as OóČnČS 45+ vorig seizoen lang op 'n skamel puntsje moest wachte. Dit seizoen liekt de ploeg echter over nij eelan te beskikken, want gisterafond bouwden de oranje mansjes op De Bou aan un indrukwekkende reeks. En ... as dat jonkje van Rutte binnen nou en een dag of veertien op'e nij tot een sluuting besluut, dan staat d'r binnenkort op ut Suudersportpark - en dat is lang leeden - toch un kampioensrecepsie op de agenda.
Vier speult, vier wonnen en dat ok nog 's op un soevereine wieze. Dat begon al in de eerste wedstried, ondanks dat OóČnČS toen hun sterkhouders an de kant hield. Zonder de al genoemde Van der Veer en Van Bruggen moest de Wéé Péé Béé dat vorig seizoen met twee vingers in de neus de skaal won, disse keer een bittere pil slikke en de 2-1 uutslag was eigenlijk een magere afspiegeling van de verhoudingen, al zorgde Janco Croes met een solo ŕ la een Balinese daanserčs wel voor un wonderskone aansluuting.

Ut skipkevolk wčrbij OóČnČS-trainer Jan Vlap - Vlappie voor ingewijden - teugenover "sien vijfde kolonne" niet echt aan un veilige Kerst werkte, beweerde overigens dat de skeids eerder un goal van hun over ut hoofd had sien, mar dčrover liepen de meningen suwel tiedens as na de wedstried uutéén. Vooral Van der Veer ontkende, mar gaf bij ut eerste bierke ok fut en dadelijks en grif toe dat men aan de miening van hem as aanhanger van een bepaalde strooming niet al te veul waarde moest toekenne.

Toen laatstgenoemde "Gariensja" eindelek binnen de lijnen verskeen, begon ut bij OóČnČS trouens nog beeter te loopen en wonnen Van der Veer c.s. met 3-1 van ČlČsCéé, met 1-0 van ČsWééZčt en met 3-0 van de voortreffeluke gastheer, al kregen we sien befaamde skeer of de dubbele variant dčrvan helaas niet te sien, of ik hef vanuut de skaiboks op dat magiese moment krekt naar ut an'dre veld keken.

De Wéé Péé Béé keek dčrna ok de andere kant uut en wel naar booven, al was ut teugen ČlČsCéé nog un gevalletsje van met de hakken over de sloat. Teugen ČsWééZčt was ut verskil mede door un juweelsje van Blokje al wat groater en teugen de al geroemde gastheer nog un tikje ruumer, al probeerde de hekkenspringer in hun goal ut nog wel even spannend te maken. Spannend wed ut echter niet meer, mar dat kon niet voorkomme dat de ploeg van topcoach Top voor ut eerst sinds september 2019 niet op nummer één stond en met 'n tweede plek genoegen moest nimme.

Dat was even wennen voor de jonkjes. Suks in tegenstelling tot de nasit, want dčrbij was ut weer as vanouds en hoefden se helemaal niet te akklimatiseeren, ook al omdat se toen toch nog un skaal kregen. Wat dat betreft was ut handel as gewoan en hewwe se heel en dal niks mist. Ut enige wat op disse prachtige avond uuteindelijk ontbrak, was toch de skeer van Van der Veer.

Pengel