dagboek > overzicht
Dagboek september 2020Bekiek hele maand 
 
29 september om 19:05
 
Dolf Verroen

In 1998 kwam Dolf Verroen bij oans in de klas. Ik was toen nňch learkracht an de Van Haersma Buma Skoalle in de Hommerts. Ut wurdde un prachtmiddach met dizze meesterskriëver. Hij had syn Blauwe Dag fertelde hij toan an oans. Helemaal in ut blau, kompleet met blauw brilmontuur.

Fanmiddach ontmoette ik Verroen wear. Nou bij um thús in Sint Nyk. Reden: Foar de fijfde kear het Dolf Verroen un Zilveren Griffel ontfangen. Dat is úteraard wel un pagina wear in GrootdeFryskeMarren.

Ut wurdde un prachtech interview met de útermate fitte Verroen, dy’t in november 92 jaar hoopt te wurden.


"In aanloop naar de Kinderboekenweek zijn de Zilveren Griffels en Penselen bekendgemaakt. Schrijver Dolf Verroen heeft in de categorie 9 tot 12 jaar voor zijn boek 'Niemand ziet het' de Zilveren Griffel gewonnen.
De Zilveren Griffels behoren tot de belangrijkste literatuurprijzen van Nederland. De bekendmaking werd online gepresenteerd door de bekende presentator van Kinderen voor Kinderen, Ridder van Kooten.

In 'Niemand ziet het' gaat over Victor, die al heel lang weet dat hij van jongens houdt. Hij durft, in 1947, er echter met niemand over te praten. Niet met zijn vader en moeder, niet met meester Maas en helemaal niet met zijn klasgenoten. Totdat een meisje uit zijn klas verliefd op hem wordt… De illustraties in het boek van de 91-jarige schrijver zijn van de hand van Charlotte Dematons.

Dolf Verroen won al viermaal eerder een Zilveren Griffel, waaronder vorig jaar voor het boek 'Droomopa'.