dagboek > overzicht
Dagboek november 2014Bekiek hele maand 
 
1 november om 14:04
 
Sneker fotograaf Jan Douwe Gorter wint Weduwe Joustra fiets

SNEEK – Op zaterdag 1 november om 12.00 uur werd de winnaar onder alle inzendingen voor de expositie ‘150 jaar Weduwe Joustra’ in Galerie Peter Bax bekend gemaakt. De 40-jarige Sneker hobbyfotograaf Jan Douwe Gorter nam zijn prijs in ontvangst in de Galerie.

Vele duizenden mensen namen deel aan deze feestmaand, waarbij het beroemde drankmerk Weduwe Joustra vele lokale ondernemers met elkaar verenigde. De expositie vormde één van de hoogtepunten van ‘Beleef Sneek’, waarbij op de vier zaterdagen met iedere keer prachtig weer een samenwerking bestond tussen de Waterpoort, het zoldertje van Weduwe Joustra en Rondvaart Allure om een bijzondere ervaring te creëren omtrent het jubileum. De Galerie stelde hiervoor de expositie ruimte gedurende de maand oktober ter beschikking.

Een kleine 1.000 bezoekers kwamen naar de expositie aan de Singel 82 in Sneek. “Op alle werken is gestemd, fantastisch!”, aldus een tevreden Peter Bax. Het merendeel bracht zijn of haar stem uit, want het puliek was tijdens ‘Beleef Sneek’ de jury. Gorter heeft de wedstrijd met een ruime voorsprong gewonnen. Op één van de stembriefjes stond heel duidelijk vermeld om welke reden hij tot winnaar is uitgeroepen. “Omdat alles in het kunstwerk zit van dit bijzondere jubileum: De Weduwe, Heleen, het water, de Waterpoort… en natuurlijk de bijzondere Beerenburg”, aldus deze anonieme stemmer.