dagboek > overzicht
Dagboek november 2014Bekiek hele maand 
 
15 november om 18:40
 
Parelvisser aan de Westersingel

Het wereldberoemde duet van De Parelvissers maakt deze opera nog altijd een publiekslieveling. Dat was gisteravond in Sneek niet anders. Het duet, aan het begin van de voorstelling gezongen, oogstte veel bewondering in de grote zaal van Theater Sneek.

Het meesterwerk van Bizet vertelt het verhaal van de strijd tussen vriendschap en liefde, trouw en verraad. Leef mee met de twee vrienden Nadir en Zurga en hun strijd om de liefde van Leila. De Parelvissers speelt zich af in Ceylon, maar anders dan in bijvoorbeeld Carmen heeft de muziek nauwelijks couleur locale.

Bizet roept met zijn prachtige melodieën eerder een droomwereld op. Voor het grote publiek is De Parelvissers vooral bekend vanwege het prachtige duet ‘ Au fond du temple saint ’, maar ook de aria van Nadir in de eerste acte, ‘ Je crois entendre encore’ , is een favoriet van velen.

Het geliefde operagezelschap uit Tatarstan komt al ruim twintig jaar naar de Nederlandse theaters met de mooiste operaklassiekers.

Theaterdirecteur Ben van der Knaap appte een foto door, weleenswaar een beetje onscherp maar ik plaats het plaatje hier toch, al was het alleen maar om historische reden: zo vaak is er in Sneek geen opera te bewonderen!