dagboek > overzicht
Dagboek november 2014Bekiek hele maand 
 
16 november om 13:50
 
Auto Joke Bruijs & Gerard Cox gespot in Sneek


Sumar op un regenachtege sundachmiddach de auto fan Joke Bruijs & Gerard Cox in Sneek spotte. Gyn weareldnieuws, mar och ik fyn ut wel aardech. Hieronder de ankondeging fan ut programma. Fanmiddach om half 3 in ut Teater an de Westersingel.

Wegens succes terug in Sneek! Herkenbaar, authentiek en doorspekt met humor!
Dit smaakt naar meer! Na het denderende succes komen zij in 2014 weer terug: het ‘Gouden Koppel’ Joke Bruijs en Gerard Cox in de theaterkomedie Alles went behalve een vent. Lees het Interview met Joke Bruijs en Gerard Cox.

Scriptschrijver Dick van den Heuvel bewerkte en schreef geďnspireerd door de gelijknamige openhartige, succesvolle columnbundel van Yvonne Kroonenberg een hilarisch verhaal over een man en een vrouw op leeftijd die in de herfst van hun huwelijk en hun leven zijn beland. Gezond, fit, financieel onafhankelijk, een goede band met hun kind, twee draken van kleinkinderen en een leuk huis. Wat wil je nog meer? ‘Niets’, antwoordt hij terwijl hij natuurlijk wel klaagt en liefst dagelijks, over politiek, voetbal, computers, de auto van de buren voor zijn raam. ‘Veel’, antwoordt zij. Zij is in voor iets nieuws. Iets waarvan je energie krijgt en waarvan ze zich nog jonger gaat voelen. Ze gaat studeren! Kunstgeschiedenis. Hij snapt er niets van. Of wil het niet snappen. Zal een studiereis naar Rome het fort dat hun huwelijk is, dan toch doen instorten?

Op geheel eigen wijze geven Bruijs en Cox in anderhalf uur komedietheater gestalte aan dit prachtige verhaal over houden van, lang samen zijn, ouder worden, ingesleten gewoontes en de ontsnapping daaraan. Het Gouden Koppel eindelijk samen te zien in de Nederlandse theaters.
Alles Went behalve een Vent herkenbaar, authentiek en doorspekt met humor!

‘Bruijs en Cox sterk in komedie 4 sterren’ 4 sterren – Jacques J. d’Ancona, Dagblad van het Noorden
‘Bruisende relatiekomedie (..) genot om naar te kijken’ 4 sterren – Telegraaf