dagboek > overzicht
Dagboek november 2014Bekiek hele maand 
 
16 november om 15:09
 
Trener Germ de Jong hot news op un regenachtege sundach!

Fanmňrren plaatse ik ut bericht op www.frieslandactueel.nl dat Germ de Jong út Sneek SC Veenwouden na een seizoën al wear ferlaat. Binne no-time gaat ut nieuws, seker op un regenachtege sundach su as fandaach, over de digitale sneldyk. En ja hoar hier is Germ syn nieuwe werkgever al: CVVO út Lemmer. Fan harte Germ! Op de site lees ik ut fňlgende bericht:

Lemmer, 15 november 2014 - Kort na het bekendmaken door Johan Wijnsma, dat hij aan het einde van dit seizoen zou vertrekken, heeft de technische commissie van CVVO een akkoord bereikt met Germ de Jong.

“Door snel te handelen waren de beste kandidaten voor de klus nog ruim beschikbaar” volgens Wim Brugman, voorzitter van CVVO. “Ondanks dat het snel is gegaan zijn we hierbij niet over één nacht ijs gegaan. Vanuit een voorselectie van eersteklas kandidaten is met de top 5 diverse gesprekken gevoerd. Door het hoge niveau van de kandidaten is het moeilijk geweest de keus te maken. Zonder de andere kandidaten te kort te willen doen hebben we de overtuiging met Germ de Jong wederom een hoofdtrainer te hebben waar we stappen mee kunnen maken in de richting van onze ambities.”

Germ de Jong ziet die ambities ook. “Een paar weken terug werd ik door CVVO benaderd voor een gesprek en daaruit bleek de ambitie die de club nastreeft en die mij aanspreekt. Qua trainingsfaciliteiten is er veel mogelijk in Lemmer met een groep die gemiddeld 24 jaar jong is en in mijn ogen behoorlijke kwaliteiten herbergt. De huidige trainer Johan Wijnsma heeft grote stappen met de club gemaakt en aan mij, met staf en groep, de uitdaging om daar een vervolgstap in te mogen zetten in het nieuwe seizoen, dit alles na uiteraard eerst het huidige seizoen vol overgave en waardig af te sluiten bij Sc Veenwouden!”

Op zijn eigen wijze zal Germ ook een bijdrage gaan leveren aan de jeugdopleiding en de ambitie om daar bovenin de hoofdklasses mee te blijven draaien en soms te gaan verrassen in divisievoetbal. De aansluiting tussen de jeugd en de A-selectie heeft al een paar stappen gemaakt in het nabije verleden, aan mij de taak het gat de komende jaren te dichten en met de A-selectie door te gaan dringen tot in de 1e klasse.

Zo lijkt de tactiek van CVVO om vroeg in het seizoen met haar trainer te beslissen over verlenging of niet te zijn geslaagd. De rust rond de selectie is op deze wijze snel weer hersteld. In de tussenliggende periode heeft CVVO 1 ook nog eens goede zaken gedaan in de competitie. De achterstand op de nummer 1 is geslonken van 9 tot 5 punten.