dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2015Bekiek hele maand 
 
2 febrewary om 14:37
 
Als een dikke laag teer kruipt een managementcultuur over ons…

Dat ik nyt ut nyt su op managers hew ( de goeien nyt te na sproken ), mach de lezers (m/f) fan dit weblog bekend weze. Geert Mak ferwoardt ut fandaach prachtech in un artikel in de LC. Ik sitear dat gedeelte út ut stuk, skreven deur Gerben ’t Hof, hieronder:

“ Een van de grootste problemen is dat de mens steeds meer wordt weggegomd ”, zegt Mak. “ Filosofen, politieke denkers, de paus: allemaal slaan ze er alarm over. Als een dikke laag teer kruipt een managementcultuur over ons continent die alleen nog rekening houdt met cijfers, productie en percentages. Het ondermijnt de loyaliteit.

Iedereen kent ze in zijn omgeving: leidinggevenden die verkeerde beslissingen nemen omdat ze geen zak verstand hebben van de inhoud. Iemand runt een woningcorporatie, wordt daarna op een zorginstelling gezet en reorganiseert drie jaar later de politie. Het zijn mensen die slechts een paar jaar ergens blijven en zo nooit worden geconfronteerd met de problemen die ze zelf veroorzaken. Ze trekken verder en laten een spoor van onheil achter zich.”

Mak noemt de media en ut onderwies hier boven nyt, mar nim mar fan mij an dat ut dęr ok speult, alle dagen opnieuw.

Skande!