dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2015Bekiek hele maand 
 
26 febrewary om 17:03
 
De derde Poëzieweek is succesvoller dan ooit!

Dat blijkt uit onlangs verschenen financiële cijfers, meldt Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB)vandaag.

Ten opzichte van vorig jaar is de omzet van poëzie in Nederland met 152 procent gestegen. In Vlaanderen steeg de omzet met maar liefst 135 procent. Het Poëziegeschenk Giro giro tondo van Ilja Leonard Pfeijffer ( foto ) verscheen in een oplage van 12.000 exemplaren en is nagenoeg uitverkocht.

Klanten van de Nederlandse en de Vlaamse boekhandel kregen het geschenk in de Poëzieweek cadeau bij aankoop van 12,50 euro aan poëziebundels. Ook bekroonde dichtbundels doen het opvallend goed.

VSB Poëzieprijs 2015

Eerder dit jaar werd Rotterdamse dichteres Hester Knibbe 69) als winnaar van de VSB Poëzieprijs 2015 uitgeroepen, de prijs voor de beste dichtbundel van het afgelopen jaar.
Ze kreeg de onderscheiding voor haar bundel Archaďsch de dieren, maakt de jury bekend tijdens de prijsuitreiking in de Kunsthal in Rotterdam. Knibbe krijgt 25.000 euro en een glaskunstwerk van kunstenares Maria Roosen.


Bron: Nu.nl