dagboek > overzicht
Dagboek desember 2015Bekiek hele maand 
 
5 desember om 09:17
 
Simon van der Wal overleden

Op 73 jarige leeftijd is donderdagavond na een ernstige ziekte Simon van der Wal overleden. Simon van der Wal werd in 2011 tot Waterpoorter benoemd. Van der Wal was jarenlang eigenaar van Partycentrum Van der Wal en zodoende een bekende horecaman in Sneek.

Simon van der Wal heeft zich jarenlang verdienstelijk gemaakt als bestuurslid voor de Vereniging van Sneeker Zakenlieden (VSZ), voorzitter landenweken en agrarische weken en heeft de fietsvierdaagse 11-stedentocht mee op poten gezet. Verder was hij actief als commissielid Wippodium, bestuurslid Hartje Sneek, bestuurslid Jeugdherberg Sneek, bestuurslid Horeca Sneek en Horeca Friesland, bestuurslid treinenmuseum, bestuurslid Sneek Promotion, bestuurslid VVV Sneek, bestuurslid van de Bewonersvereniging De Brekken in Sneek en voorzitter van de maatschappelijke activiteiten van de Odd Fellows.

Toen Simon van der Wal tot Waterpoorter ( eigenlijk ereburger van Sneek ) werd benoemd repte hij in zijn dankwoord over zijn activiteiten en dientengevolge zijn veelvuldige afwezigheid.

“Mijn vrouw Annie deed er alles aan om mij wat af te remmen”, aldus van der Wal, “maar ik moet toegeven dat die remmen van mij vaak dienst weigerden”. Verder gaf Van der Wal aan dat ze hem met geen 100 paarden uit Sneek weg zouden krijgen.