dagboek > overzicht
Dagboek desember 2015Bekiek hele maand 
 
5 desember om 17:53
 
EERSTE SNEKER BIERBROUWER KIEST KUNSTZINNIGE LOCATIE VOOR LANCERING VAN ZIJN MEERPAEL BIER
Een ware primeur. Rein Zwerver, eigenaar van bierbrouwerij Meerpael in Sneek, kiest voor de lancering van zijn bieren Galerie Bax Kunst als locatie. De bierbrouwer zal voor de eerste keer voor een select publiek zijn bieren laten proeven, presenteren, over het brouwproces vertellen en de verschillende smaken toelichten. Op zaterdag 19 december neemt hij hier zijn podium.

“Zo wordt het bier brouwen tot kunst verheven”, grapt Zwerver. Microbrouwerijen hebben de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. In Nederland, maar in de vorm van Meerpael bier dus ook in Sneek. Rein Zwerver heeft zich inmiddels met andere brouwers uit de regio verenigd in het Amateur Bierbrouwersgilde “De Koperen Tsjettel”.

Door het brede assortiment aan granen, gist, hopsoorten en kruiden (kruidnagel of laurier, tot soms zelfs sinaasappelschillen) heeft iedere gerespecteerde brouwer zijn eigen ideale biersmaken ontwikkeld. “Ontdek tijdens de presentatie bij Bax Kunst de variabele smaken van mijn vijf verschillende speciaalbier soorten: Meerpael, Goudmijn, Omkoperij, Boei en Gewaagd. Allen gebrouwen binnen onze stadsgracht door de eerste Sneeker Stadsbrouwerij Meerpael. Gevestigd aan de Kleine Palen in de voormalige pottenbakkerij van de firma Stam.” Aldus Rein Zwerver.

Galerie Bax Kunst kiest in veranderend economisch klimaat al langer voor samenwerking met andere zelfstandige ondernemers uit de stad. Galeriehouder Peter Bax: “Kunst is een kwestie van smaak. Zo ook bij bier. Wij zijn blij met deze samenwerking en ook voor het feit dat hij onze Galerie als podium heeft gekozen. We zijn tenslotte buren.”

Bierproeverij

>De proeverij met presentatie vindt plaats op zaterdag 19 december 2015. De aanvang is om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Geďnteresseerden kunnen zich vooraf telefonisch of per e-mail inschrijven bij de Galerie. Na afloop krijgt iedere een pakket van zes flesjes speciaalbier naar keuze mee naar huis. Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.