dagboek > overzicht
Dagboek desember 2015Bekiek hele maand 
 
7 desember om 14:25
 
Urker Zangers & Harmonie in de Martinikerk van Sneek

Mannenkoor Urker Zangers is zaterdag 12 december te gast bij het kerstconcert van Fanfareorkest CMV Harmonie Sneek in de Martinikerk van Sneek. Het concert begint om 20.00 uur.

Het is voor het Urker Mannenkoor dat onder leiding staat van Jacob Schenk de tweede keer dat het optreedt in de Waterpoortstad. Eerder was dat bij de heropening van de Martinikerk na de grote restauratie beginjaren negentig. De ‘Urkers Zangers’ zijn na de oprichting in 1968 groot geworden onder leiding van dirigent Frits Bode en organist Klaas Jan Mulder. Het koor maakte diverse tournees en reisde tweemaal door de VS. Sinds 2000 is de Urker musicus Jacob Schenk (1973) dirigent van de ‘Urker Zangers”.
Zijn veelvormige muzikaliteit vormt een ideale combinatie met het veelzijdige mannenkoor ,,Urker Zangers”, dat onder zijn leiding nog steeds garant staat voor, en bekend om hun enthousiaste, gevarieerde en spontane optreden in combinatie met hun kenmerkende, frisse en krachtige koorsound.
Fanfareorkest CMV Harmonie Sneek staat sinds juli onder leiding van Andries Kramer uit IJlst. De Harmonie heeft een lange traditie met kerstconcerten. De laatste jaren was de zondagmiddag van de derde advent de vaste concertmiddag. Door de toenemende kerstdrukte in de binnenstad op zondagmiddag, kiest het orkest er voor het concert nu op zaterdagavond te houden.

Voorverkoop

De voorverkoop is zaterdag 21 november gestart en is bij de evangelische boekhandel Het Kompas in de Nauwe Noorderhorne in Sneek. De kaarten kosten 10 euro in voorverkoop tegen 12,50 euro aan de zaal. Kaarten zijn ook te koop bij de leden van de harmonie en te bestellen met een mailtje naar cmvharmonie@gmail.com.