Dagboek desember 2015Bekiek hele maand

12 desember om 18:16

O.N.S. Boso Sneek knokkend ten onder tegen Katwijk

Trainer Richard Karrebelt, die afgelopen week voor een jaar bij tekende, met zijn assistent Chris de Wagt. Volgend jaar vormen zij het trainersduo van O.N.S.

In een hectische wedstrijd, twee rode kaarten voor O.N.S. en een speler van Katwijk op de brancard van het veld, hebben de Snekers vanmiddag met 1-0 verloren van de Katwijkers. Een moment van oplettendheid in de 23ste minuut kostte O.N.S. de kop, toen de topscorer uit de Topklasse Marciano Mengerink de 0-1 via de paal binnentikte. Katwijk zette uitstekend druk en ontregelde hierdoor de opbouw van O.N.S. Toch was een hardwerkend O.N.S. zeker niet de mindere dan de huidige nummer drie, eigenlijk waren de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Echte kansen waren er amper in de eerste helft.

De flamboyante O.N.S.'er Yumé Ramos verlaat het veld

Bij het verlaten van het veld voor de thee, vond Katwijker Michiel van Dam het nodig om O.N.S. spits Yumé Ramos even fysiek en verbaal uit te dagen. Een opstootje tussen spelers en begeleiding van Katwijk kon in de kiem worden gesmoord door de stewards van beide partijen. De vierde KNVB-official stond erbij maar deed niets…

Katwijker Donny van Oijen per brancard van het veld

Het was daarom niet zo verwonderlijk dat van quitte af aan de tweede helft op het scherpst van de snede gevoetbald werd. O.N.S. verdediger Roelof Strikwerda werd door de Dokkumer scheidsrechter D. Schaper meteen op een gele kaart getrakteerd na een vermeende overtreding. Een kaart met gevolgen zou later in de wedstrijd blijken. In de 51ste minuut moest Donney van Oijen nadat hij verkeerd terecht was gekomen op een brancard het veld verlaten. Een lichte hersenschudding luidde de diagnose. Drie minuten later kopte Ale de Boer na een mooie vrije trap van Martijn Roosenburg boven op de lat van Katwijk.

Frits Dantuma kreeg in de 57ste minuut vervolgens direct rood nadat te laat en vors in kwam op een speler van Katwijk, die vervolgens nogal te keer gingen tegen de scheidrechter. Drie minuten later was Roelof Strikwerda aan de beurt, na een onschuldige overtreding kreeg hij opnieuw geel van de Dokkumer leidsman. Veel te zwaar bestraft!

O.N.S. stond vervolgens met negen man voor een hopeloze opdracht om alsnog gelijk te maken. Toch slaagden de Snekers er in om verreweg de meeste kansen te creëren. De gelijkmaker hing in de lucht maar het mocht helaas voor de Snekers niet zo zijn.

Strijdend ten onder, maar zonder de verdiende punt beloning. O.N.S. speelt volgende week uit tegen GVVV die nu een punt meer hebben. O.N.S. staat op de dertiende plaats met vijftien punten. FC Lisse en RVVH staan met 14 punten nog onder de Snekers en op de laatste plaats staat debutant SteDOCO met tien punten uit 15 wedstrijden.