dagboek > overzicht
Dagboek desember 2015Bekiek hele maand 
 
15 desember om 21:15
 
Inne Schotanus nieuw trainer Flevo Boys

Inne Schotanus ( 38 ) uit Oudemirdum wordt de nieuwe hoofdtrainer van Flevo Boys uit Emmeloord. Momenteel is Schotanus bezig met zijn vierde seizoen bij vv Zeerobben uit Harlingen, waar hij in zijn eerste jaar meteen kampioen werd en naar de tweede klasse promoveerde. Voor Zeerobben was Schotanus ook al actief in de polder, bij ASV Dronten. Die club verliet hij tijdens zijn eerste seizoen, nadat hij al een contract voor een tweede jaargang had getekend. Eerder werkte Schotanus als trainer bij de jeugd van SC Heerenveen en als hoofdtrainer van toen nog hoofdklasser Sneek. In het verleden voetbalde Schotanus bij hoofdklasser Drachten, de beloften van FC Groningen en Sneek.

Voordat Schotanus naar Zeerobben ging was er ook al een contact tussen hem en de club uit Emmeloord. Schotanus wordt de opvolger van Wiljan Mossing die naar WHC vertrekt. Op dit moment staat Flevo Boys in de middenmoot van de hoofdklasse C.

Voorzitter Albert Ligtenberg is trots op de overeenkomst met Inne. “Als mens en type trainer past hij heel goed bij deze vereniging en deze groep spelers”, vindt de voorzitter.

“Inne voldoet prima aan onze profielwensen, waarin we op niveau willen blijven spelen en eigen/jonge spelers kansen willen bieden”, zegt Albert Ligtenberg. Hij voerde samen met afgevaardigden van de technische commissie de gesprekken met Inne.

“Na een eerste kennismakingsgesprek volgde snel een gesprek met spelers en een deel van de staf erbij. Daarna waren we er eigenlijk wel snel uit.” Deze week is het contract voor één seizoen getekend met een optie voor een tweede jaar.