dagboek > overzicht
Dagboek desember 2015Bekiek hele maand 
 
24 desember om 15:27
 
EXPOSITIE “SPIEGELBEELD” IN GALERIE BAX KUNST

Zaterdag 9 januari 2016 openen wij een nieuwe expositie bestaande uit grafisch werk van diverse kunstenaars, allen jong en talentvol. De expositie wordt feestelijk geopend om 15.00 uur. Genodigden en bezoekers worden deze middag verwelkomd met koffie, thee of een ander drankje. Was u nog niet eerder tijdens een opening aanwezig, wees dan gerust deze keer van de partij.

Nellie de Boer (1986) is geboren in Leeuwarden en opgegroeid in Tytsjerk. Ze woont en werkt nu weer in Leeuwarden. Zij is in 2011 afgestudeerd aan Minerva, academie voor beeldende kunsten. Sindsdien is ze zelfstandig werkzaam als beeldend kunstenaar en heeft verscheidene exposities gehad, onder andere in Italië en Amsterdam. Haar werk is een mix van absurdisme en een onderzoek naar de vreemdere wezens op onze planeet.

Sarai De Haan (1987) studeerde Grafisch ontwerpen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Daarna heeft zij een posthogereschool-opleiding typografie en vormgeving gedaan in Antwerpen. Op het moment werkt zij als kunstenaar, grafisch ontwerper en drukker. Zij combineert dit met parttime werk als werkplaatsbeheerder bij Grafisch Atelier Alkmaar en educatief medewerker bij Grafisch Werkcentrum Amsterdam. De Haan interesseert zich in grafisch ontwerpen, analoge druktechnieken, typografie, de geschiedenis van de drukletter, de geschiedenis van de illustratie en schrijven in prozavorm.

De 37-jarige Dennis Keeskamp is illustrator/kunstenaar en geboren in Leeuwarden.

Zijn stijl zou het beste omschreven kunnen worden als ruw, ruig, verhalend, absurd met enkele heldere momenten. In 2006 verliet hij de kunstacademie Minerva met een diploma in zijn achterzak. “Mijn inspiratie haal ik uit mensen, gedachte kronkels, het absurde dagelijkse en uit het alles en niets”, aldus Keeskamp. De kunstenaar is regelmatig te vinden in het Grafisch Atelier, om zijn hersenspinsel te walsen op het papier, bij voorkeur hoogdruk.

Saskia van Montfort (1985) is autonoom kunstenaar/graficus.

Ze is vrijwilliger bij het Grafisch Atelier Friesland en zodanig betrokken bij het opzetten en uitvoeren van projecten. Over haar werk vertelt zij: “Ik ben gefascineerd door de natuur, structuren en de wereld om me heen. Mijn doel is dieren in welke toestand ze ook zijn, dood of levend, op een esthetische manier vorm te geven. De dieren lijken door de afwisseling van fijne lijnen en grote vlakken een vorm van berusting uit te stralen en door de esthetiek en kleuren is het aan de kijker om te besluiten in welke toestand het dier is. De fascinatie met natuur en structuur vallen feilloos samen.”

Kristi Neider is geboren in Estland en woonachtig in Groningen. Zij studeerde af aan de Kunstacademie in Tallinn, als grafisch beeldend kunstenares. Tijdens haar studie ontwikkelde zij haar eigen stijl en werd al gauw na haar afstuderen gevraagd voor reclamewerk in Estland en Nederland. Haar werk kan het beste omschreven worden als kleurrijk met treffende kracht, waarin de invloeden van Pop Art, het moderne leven en vergankelijke natuur duidelijk herkenbaar zijn.

Kristin Stobbink (1987) is geboren in Zwolle. Ze volgde de studie Beeldende Kunst en Vormgeving Docent aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden. De fascinatie voor het vastleggen van landschappen ontwikkelde zich verder tijdens haar Minor in Hong Kong waar zij leerde etsen van een echte graficus. In 2013 is zij beeldend afgestudeerd met een serie zeegezichten. Op dit moment woont en werkt ze in Leeuwarden. Kristin Stobbink maakt zeer interessante dynamische zeegezichten. In het ontwikkelingsproces heeft zij alle tekenachtige lijnen achterwegen gelaten, door dit te doen is er alleen nog een abstracte schilderachtige toets overgebleven. Stobbink drukt de dynamische kleuren etsen in een kleine oplage van maximaal tien drukken.

De expositie duurt t/m 13 februari 2016.