dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2016Bekiek hele maand 
 
18 febrewary om 11:02
 
‘Sneek, fan alle markten thús’ in café Vellinga

Na het succesvolle ‘Kleintsje Stadsherberg’, dat in het najaar van 2015 werd opgevoerd, worden opnieuw een tweetal amusante avonden georganiseerd met een hoog stadsgehalte. Onder de titel ‘Sneek, fan alle markten thús’ verzorgen de dichters Sonja Fijlstra, Jan Steunebrink, Marten Visser, Wiebe Dooper, Tjeerd Ligthart en Hillie van Brug, samen met een aantal gasten gevarieerde optredens waarin de Sneeker markten centraal staan.

Dit alles zal plaatsvinden op vrijdag 19 en zaterdag 20 februari vanaf 20.30 uur in café Vellinga. Peter van Egmond van ‘Sneek, Su het ut weest’ zal een fotopresentatie verzorgen over de diverse markten in de Waterpoortstad. Jan Wouter Jellema vertelt een aantal bijzonderheden over stadstypes die met de bedrijvigheid op die markten hadden te maken.

Annemarie Martens, Tytsia Haringa en de bekende marktman Theo Ruis zullen ook een belangrijk creatief aandeel leveren. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Dicky Riemersma en Renie van der Molen, terwijl Amieke de Rapper de avond presenteert. Kaarten voor deze sprankelende avonden zijn voor slechts twee euro te koop bij sigarenmagazijn Sipma aan het Schaapmarktplein en op de avond zelf aan de deur van het café.

De zaal is vanaf 19.30 uur geopend.