dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2016Bekiek hele maand 
 
20 febrewary om 11:12
 
Kun je nog zingen, zing dan mee bij Paul de Leeuw

Zingen zo lang het duurt is de titel van Paul de Leeuw zijn nieuwste theaterprogramma. En het duurde gisteravond meer dan twee uur en drie kwartier ( zonder pauze ! ) in Theater Sneek, dat opnieuw stijf uitverkocht was.

Om maar meteen met de theaterdeur in huis te vallen, het werd een onvergetelijke avond, zeker voor ene Petra, die volgende week niet alleen Sara ziet, maar gisteravond al een duet met Paul de Leeuw mocht zingen: Zonder jou!
Het was een van de vele hoogtepunten van de avond vol plezier en zang in een show waarbij Paul de Leeuw een groot aantal van zijn liedjes zingt, met natuurlijk die van zijn grote inspiratiebron Robert Long. Een interactief theaterprogramma met een publiek dat vanaf seconde één in de ban is van deze rasentertainer.

Er staat ook een uitvergrote telefoon, met daarop een mobiel nummer waarnaar het publiek verzoeknummers kan sms’en. Zodra Paul een bericht voorleest gaat het licht aan en moet de verzender zich melden.

Het publiek is dus voor een groot deel bepalend bij wat De Leeuw doet op deze avond en dat was gisteravond erg veel. Van kwetsbare momenten tot hilarisch, van uitgelaten tot ingetogen. Een van de mooiste liederen die De Leeuw ooit voor zijn levenspartner schreef ‘Ik heb je lief’, werd prachtig gezongen, ontroerend bijna. Actueel met teksten als “het is allemaal angst, de allergrootste schreeuwers zijn het bangst”, was het gisteravond ook.

Uiteraard is er een format, waarin Paul de Leeuw deze voorstelling giet, zoals het zingen van een duet. Dat doet hij dus niet exclusief in Sneek, maar eerder deze week tijdens de Friese Tour, ook in Drachten. Daar zat min ofte meer Iris Kroes toevallig in het publiek.

Toch kon Drachten niet tippen aan de sfeer die er in Sneek hing, aldus ene beppe Aaltje die beide avonden bezocht.
Op het toneel wordt Paul de Leeuw ondersteunt door een zevenkoppige band onder leiding van Miguel Wiles, de Belg die ‘alle versjes van K3 componeerde’. De band is een wezenlijk onderdeel van de show.

De aanvragen zullen ongetwijfeld maar vele liedjes liggen ook voor de hand. Gisteravond kwamen hits als ’Vlieg met me mee’, ‘Samenzijn’, ‘Ik heb je lief’en ‘De steen’ dan ook voorbij. En ‘Mallebabbe’ ontbrak ook niet op verzoek van Marieke op rij vier.

Een ander onderdeel dat binnen het programma is het bellen met een bekende van iemand die in de zaal zit. Gisteravond overkwam dat iemand die sinds woensdag getrouwd is maar niet met zijn vrouw bij Paul zat. “Ik hou niet zo van jouw muziek!” Hilariteit in de zaal verzekerd!

Paul de Leeuw is een virtuoos als het op direct reageren vanuit de zaal komt, wat een improvisatietalent toch! Het muzikale gedeelte werd afgewisseld met tal van persoonlijke verhalen over zijn puberzoons, zijn jeugd, zijn sportieve carričre ( keeper in de mist! ). Bizar verhaal over Paul de Leeuw zijn moeder die haar beide kleinkinderen van school haalt, maar per ongeluk het verkeerde kind in bakfiets dumpt...!

Voor de liefhebbers van Claudia de Breij haar grote hit ‘Mag ik dan bij jou…’was het even slikken hoe Paul de Leeuw dat nummer vertolkte als Annie. Ze zullen het voor lief genomen hebben. Zoals de hele avond er eentje was om lief te hebben.

Volgend seizoen komt Paul de Leeuw opnieuw naar Sneek, hij staat dan in een toneelstuk met Anne Wil Blankers. De verwachtingen zijn hoog gespannen!