dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2016Bekiek hele maand 
 
28 febrewary om 11:12
 
Indrukwekkende kick off SamenLoop voor Hoop in Sneek

SNEEK – Zaterdagmiddag heeft in Café Vellinga aan de Veemarkt in Sneek de Kick off plaatsgevonden van de SamenLoop voor Hoop in Sneek plaatsgevonden. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette, die op 25 en 26 september op het Veemarktterrein in Sneek wordt gehouden om geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker-bestrijding.

Maar tevens bedoeld om steun te bieden aan de mensen die tegen deze vreselijke ziekte vechten of deze hebben overleefd: zij vormen de eregasten van het event en spelen daarin een centrale rol.

Een bomvol café was getuige van de presentatie van de verschillende teams die op 24 en 25 september deelnemen aan de loop. Voorzitter Ale Bok stelde de verschillende commissieleden voor die belast zijn met de organisatie. Bok durfde de lat wel hoog te leggen: € 100.000 is het doel waar naar wij streven. Het beoogde bedrag gaat zeker gehaald worden zo lieten vele aanwezigen vanmiddag al weten. Onder de aanwezigen was wethouder Mirjam Bakker, die verzekerde dat de gemeente SWF daar waar mogelijk zal faciliteren.


Drie Higlights

De lopers en het publiek hoeven zich geen moment te vervelen. Op het SamenLoop-terrein is een grote verscheidenheid aan muziek, cultuur, catering en vele andere activiteiten. De SamenLoop is opgebouwd rond drie ‘officiële’ momenten.

1.Ten eerste de openingsronde voor de eregasten. Dat zijn mensen die kanker hebben of hebben gehad. Onder warme aanmoediging van familie, vrienden, de lopers en andere belangstellenden lopen de eregasten de eerste ronde over het parcours. Zij openen de SamenLoop waarna de teams van start gaan.

2.Het tweede officiële moment is de Kaarsenceremonie. Iedereen kan een Kaars voor Hoop opdragen aan iemand die kanker heeft of heeft gehad. Dit kan door op een (papieren) kaarsenzak een persoonlijke boodschap te schrijven voor een dierbare. Deze kaarsen(zakken) worden rondom de baan neergezet en rond 22.30 uur aangestoken.

3.De laatste highlight is de slotceremonie. Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen de feestelijke laatste ronde. Aansluitend wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

De avond voorafgaand aan het SamenLoop-weekend: vrijdag 23 september, wordt er in Hotel van der Valk in Sneek een groot gala-benefiet-diner mét veiling georganiseerd. Dé aftrap voor organisatie, teams en alle andere betrokkenen.

Foto's Jan Douwe Gorter