dagboek > overzicht
Dagboek september 2016Bekiek hele maand 
 
1 september om 15:09
 
Groot aantal optredens en kraampjes tijdens derde frUITmarkt

Op zaterdag 10 september wordt in Sneek het nieuwe culturele seizoen van Sudwest-Fryslân afgetrapt met de frUITmarkt. Ook de derde achtereenvolgende editie kent een vol programma. Van 11.00 tot 17.00 uur vinden op vijf podia meer dan veertig optredens plaats. Langs de Westersingel en Kerkgracht staan kraampjes met het verse culturele aanbod.
Onder meer het Stedelijk Muziekkorps Sneek, jeugdorkest On The Move, de Bogerman Bigband, het Sneker Symfonie Orkest, Advendo Sneek, Rayana, Ananazz, Soudboxx, Bliss, Musicalopleiding MUZT en de Special Dancers treden op. De talenten van Kunstbende Friesland zijn te zien op een omgebouwde brandweerwagen.
Ook dit jaar is er weer een sfeervolle culturele markt waar uiteenlopende ambachten, galeries, musea en artiesten zich bij de kraampjes presenteren. Er is een CKS-plein (Cultuur Kwartier Sneek), Museumplein en Galerieplein. In een bus van Frysklab zijn 3D-printers te bewonderen, terwijl in de 2018-bus een presentatie plaatsvindt van het European Youth Music Festival dat in 2018 naar Sneek komt. Kunstenaar Theo Kazimir schildert live langs het water.
Op de terrassen zijn allerhande hapjes en drankjes te verkrijgen.
Ook de Appelkaart zal weer te vinden zijn op de frUITmarkt, de stempelkaart waarmee kinderen culturele opdrachten kunnen doen en ervaren.
De frUITmarkt wordt georganiseerd door de DOS (Directeuren Overleg Súdwest Fryslân) en heeft tot doel om een nog groter cultureel aanbod te creëren, door samenhang, aantrekkelijkheid en dwarsverbanden te benadrukken en te etaleren. In het gevarieerde aanbod van de participanten op de frUITmarkt zal er aandacht zijn voor de verbinding van cultuur, kunst, taal, onderwijs, talentontwikkeling en educatie.


Foto: Jan Douwe Gorter