dagboek > overzicht
Dagboek september 2016Bekiek hele maand 
 
7 september om 10:31
 
Vier landelijke AMA-nominaties voor MUZT Musicalopleiding

MUZT Musicalopleiding, de musicalvooropleiding van Kunstencentrum Atrium, heeft bij de Amateur Musical Awards 2016 (AMA) vier nominaties in de wacht gesleept voor de musical ‘Meermin’. De enige musicalopleiding in Friesland dingt mee in de categorieën beste vrouwelijke bijrol, beste mannelijke bijrol, beste kap/grime en beste kostuums.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het Amateur Musical Awards Gala, op maandag 24 oktober in de grote zaal van DeLaMar in Amsterdam. De presentatie is in handen van Erik Brey, onder andere bekend van musicals als ‘Tita Tovenaar’ en ‘Nonsens’ en winnaar van een John Kraaijkamp Musical Award.

Voor de AMA-nominaties zijn producties uit het gehele land beoordeeld. Bij de spelers is geen onderscheid gemaakt tussen jongeren en volwassenen; beiden dingen in eenzelfde categorie mee. De AMA-vakjury bestaat uit grote namen binnen de musicalwereld: Marianne van Wijnkoop, Anouk van Nes, Daniel Cohen, John ter Riet en voorzitter Jacques d’Ancona.
MUZT Musicalopleiding is als enige musicalopleiding in het Noorden genomineerd.
De musical ‘Meermin’ met 80 MUZT-leerlingen was in april 2015 zien in Theater Sneek. Omdat de zes voorstellingen allemaal uitverkocht waren, besloot het theater om in september 2015 twee reprises op te nemen in het programma.
Anna Rixt Steensma (17) uit Mantgum is genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar rol van Ursula de Zeeheks. Jelmer Engelaar (17) uit Oppenhuizen heeft een nominatie gekregen voor zijn bijrol van Sebastiaan de Krab. Beide talenten zullen tijdens het AMA-gala optreden.

Op de longlist voor de AMA-nominaties was MUZT Musicalopleiding ook opgenomen in de categorieën beste vrouwelijke hoofdrol (Suzuanna Pleiter die zeemeermin Ariël speelde), beste regie en beste decor.

Iréne Martin, artistiek leider van MUZT Musicalopleiding: “Hoewel het lastig is om producties en spelers met elkaar te vergelijken, vind ik het een eer om genomineerd te zijn. Het is een erkenning voor alle betrokkenen bij MUZT Musicalopleiding, waaronder de vele vrijwilligers. De jury heeft meer dan 55 producties beoordeeld en om dan deze nominaties te krijgen, is fantastisch!”